familie

Ciudata părere despre politică a președintelui PNL, prilejuită de referendum

de Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro

Partidele sunt partide și au succes sau pierd pentru că oferă o viziune unitară pe probleme importante ale unei țări. Dacă cetățenii le împărtășesc viziunea, le votează și câștigă alegeri, dacă nu, nu le votează și pierd alegeri și guvernarea.

USR și-a dat afară președintele pentru a avea o poziție unitară în problema căsătoriei și acum e clar că USR susține „căsătoriile” homosexuale și, în consecință, îndeamnă la boicotarea referendumului.

Marea surpriză continuă să fie oferita de președintele PNL. Într-o criză identitară continuă de ani de zile, cu un președinte ales tocmai pentru a salva partidul, PNL reintra într-o criză identitară care îi poate fi fatală.

Când președintele PNL iese din două în două zile și spune că partidul nu are viziune pe o tema fundamentală, cine să mai aibă încredere în PNL? Acuzarea președinților PSD și ALDE că politizează referendumul este o pură exprimare menită să ascundă realitatea lipsei de coerență a PNL-ului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Iată ultima sa declarație, cu speranța că cine susține PNL-ul ii va spune să se oprească din aceste autogoluri păguboase pentru partid:

Am luat decizia de a face un apel către celelalte forţe politice să nu politizeze acest referendum, să nu caute să câştige un capital electoral ieftin prin politizarea acestui referendum. Deja implicarea parşivă a lui Dragnea şi a lui Tăriceanu în emiterea de mesaje pentru acest referendum, riscă să compromită şi să afecteze comportamentul cetăţenilor la acest referendum. S-a ajuns la referendum. Referendumul este forma desăvârşită a democraţiei, prin care cetăţenii români pot să îşi exprime poziţia faţă de o temă importantă în societate. Apelez la liderii politici să îi lase în pace pe cetăţenii, să nu politizeze acest referendum, să lase toate organizaţiile societăţii civile, să lase biserica, să lase toţi actorii nepolitici să îşi susţină punctele de vedere în acest referendum şi, mai ales, să lase fiecare cetăţean român să voteze în conformitate cu propria conştiinţă. Am luat decizia de a desemna reprezentanţi la nivelul fiecărei secţii de votare. Am luat decizia de a asigura asigurarea respectării legii şi a corectitudinii votului în acest referendum. De asemenea, lăsăm libertatea fiecărui membru, simpatizant al Partidului Naţional Liberal, să se poziţioneze la acest referendum în conformitate cu propria conştiinţă. Sigur că fiecare are libertatea de a decide cum votează, pentru că în chestiuni care ţin de convingeri intime, în probleme de conştiinţă, nu cred că are ce să caute decizia politică.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button