adolescenţi

Cine este Philipp Budeikin, omul din spatele jocului Balena Albastră. Mărturii terifiante

descinderi-la-un-liceu-din-buzau-unde-elevii-joaca-balena-albastra-600

Philipp Budeikin se află în prezent într-o închisoare din Rusia, după ce a recunoscut că este omul din spatele jocului Balena Albastră și că a împins mai mulți adolescenți din toată lumea să se sinucidă, scrie Daily Mail.

Budeikin este acuzat că a împins cel puțin 17 adolescente să se sinucidă după ce au participat la jocul Balena Albastră. Tânărul rus de 21 de ani și-a recunoscut faptele și susține că victimele sale sunt ”o greșeală biologică” și le-a spus polițiștilor că victimele jocului săi au fost ”fericiți să moară” și că el ”a curățat societatea”.

Jocul Balena Albastră presupune ”spălarea pe creier” a unor adolescenți vulnerabili, timp de 50 de zile, determinându-i să realizeze mai multe sarcini, începând de la vizionarea unor filme horror, până la plimbări nocturne și autoflagelare. În cele din urmă acestora li se spune să se sinucidă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Zeci de scrisori de dragoste de la adolescente

Penitenciarul din Sankt Petersburg în care este închis Budeikin a anunțat că fondatorul Balenei Albastre a primit zeci de scrisoari de dragoste de la adolescente. Reprezentnații închisorii spun că nu au nicio bază legală prin care să îl împiedice pe tânăr să primească aceste scrisori și nici să îi interzică să le răspundă.

Psihologii susțin că cel mai probabil acele fete care se cred îndrăgostite de Philipp Budeikin nu au primit suficientă atenție și dragoste din partea părinților, iar acest tânăr arătos de pe internet le-a oferit impresia că le poate da atenția și sprijinul de care au nevoie.

Unele estimări arată că, doar în Rusia, sute de adolescenți, majhoritatea fete, și-au pierdut viața după ce au devenit obsedate de aceste ”grupuri ale morții”.

Mărturia terifiantă a fondatorului Balenei Albastre

După ce a fost arestat, Philipp Budeikin a mărturisit în fața anchetatorilor că a îndemnat mai multe adolescente să se sinucidă. ”Da, chiar am făcut asta. Nu vă faceți griji, veți înțelege totul, toată lumea va înțelege. Ei mureau fericiți, le ofeream ceea ce nu aveau în lumea reală: căldură, înșelegere, relații”, a spus tânărul de 21 de ani.
El a negat informația că 130 de adolescenți s-au sinucis la îndemnul lui. ”Au fost 17 și alte 28 erau ‘pregătite’ să își ia viața. Erau și unii cu care pur și simplu doar comunicam și care mai târziu și-au luat viața fără să-i fi influențat direct”, a declarat Budekin.

Fondatorul Balena Albastră a mai spus ”Există oameni și există gunoaie biologice care nu reprezintă nicio valoare pentru societate, care vor cauza doar rău societății. Eu curățam societatea de astfel de persoane”, a fost mărturisirea șocantă a acestuia.

”A început în 2013 când am creat comunicatatea onlineF75. M-am gândit la această idee timp de 5 ani. Era necesar să deosebesc oamenii normali de gunoaiele biologice”, a spus Philipp care a recunoscut că a postat materiale cu conținut depresiv. ”Jocul începe. Trebuie să îndeplinești sarcini, să vorbești despre tine și să comunici. În timpul discuțiilor devine tot mai clar cine este persoana respectivă. Apoi vorbeam cu ei pe Skype, o băgam în transă, și aflam cât mai multe lucruri despre viața ei. Apoi mă hotăram.

La un moment dat este nevoie să îl faci pe adolescent să nu doarmă noaptea. În acest fel, psihicul lui devine mai ușor de manipulat”, a povestit Philipp cum se desfășura totul.

Acesta spune că a fost evervat de faptul că ideea lui a devenit un fel de trend și să au fost mulți imitatori.

Deși Budeikin se află după gratii ”grupurile morții” continuă în mediul online și sinuciderile continuă.

Cine este Philipp Budeikin

Anchetatorul cazului Balena Albastră, Anton Breido, din cadrul Comitetului de Investigații Criminale din Sankt Petersburg, spune că Budeikin a fost un copil singuratic, fără prieteni atunci când era la școală, iar mama sa nu avea timp pentru el deoarece muncea foarte mult. ”Era în conflict cu colegii săi”, spune Breido care care spune că Philipp nu a excelat la școală, iar după ore petrecea foarte mult timp online. ”Abia își vedea mama, ea pleca la muncă la 5 dimineața și se întorcea seara tâziu. Îi dădea de mâncare fiului ei și apoi se culca pentru a se trezi a doua zi devreme. Nu petreceau timp împreună, copilul nu ieșea la plimbare niciodată.

Astfel că o persoană care nu a avut nicoiodată relații interumane cu alte persoane a simțit dintr-odată că are în mână viețile altora. Atunci când împinfea copiii să se sinucidă le spunea să nu le fie frică. Le spunea că ‘Vă voi aduna pe toți împreună într-o echipă în cer’. Chiar și atunci când a fost reținut el se gredea un fel de zeu și simțea că este de neatins”, a povestit investigatorul.

Modul de operare a lui Budeikin

Anton Breido a povestit că Budeikin știa foarte clar ce trebuie să facă pentru a obține rezultatele dorite. ”A început în 2013 și de atunci și-a perfecționat tacticile și a corectat greșelile pe care le-a făcut pe parcurs. Philipp și cei care l-au ajutat au început să atragă copii pe rețelele de socializare folosind video-uri foarte înfricoșătoare. Sarcina lor era de a atrage cât mai mulți copii posibil, iar apoi și-au dat seama că aceștia vor fi cei mai afectați și manipularea psihologică”, a explicat polițistul rus. Acesta arată că din 20.000 de utilizatori, targhetul lui Budeikin era de 20 de tineri pe care îi numea ”gunoaie biologice”.

Procedeul de manipulare era foarte simplu, explică Anton Breido. ”Adunau copiii și îi puneau să îndeplinească anumite sarcini care pentru unii se dovedeau a fi extrem de plictisitoare. Aceia erau cei prea puternici pentur a fi manipulați și erau scoși din ecuație. Cei care rămâneau aveau de îndeplinit sarcini tot mai dificile, precum tăiatul venelor, balansarea pe acoperișurile unor clădiri sau uciderea unor animale și postarea filmărilor și a unor fotografi online pentur a dovedi îndeplinirea sarcinii. Cei mai mulți dintre copii au ieșit din joc în acest stadiu. Dar un grup mic au rămas obedienți și au trecut prin toate probleme, fiind pregătiți psihoilogic să facă orice le cere administratorul jocului, fără a conta cât de ciudat sau de înfricoșător ar fi fost acest lucru. Aceștia simțeau că poziția lor în grup este atât de valoroasă încât ar fi făcut literalmente orice li se spunea”, mai spune polițistul.

Anchetatorul povestește că una dintre marile probleme pentru autorități a reprezentat-o faptul că 15 dintre adolescenții care s-au sinucis la ordinele administratorului și-au șters toată corespondența online înainte de a face pasul final. Însă ”norocul” a venit de la o adolescentă care a îndeplinit toate stagiile, dar care a renunțat înainte de a se sinucide. Aceasta a fost cea care le-a oferit autorităților dovezile de care aveau nevoie și apoi i-au putut întinde o capcană lui Budeikin.

Mărturiile șocante ale unei victime

Adolescenta a povestit cum a ajuns pe punctul de a se sinucide. ”La fel ca alți adolescenți petrea foarte mult timp pe rețelele de socializare. A văzut o fotografie cu o poză înspăimântătoare, și a dat click, apoi alta și alta  și apoi a ajuns într-un grup care promova sinuciderea. Acolo i s-au dat o serie de sarcini pe cre le-a îndeplinit foarte ușor și în cele din urmă a fost selectată să se alăture unui mic grup de adolescenți unde a fost observată de Philipp. Apoi a primit o altă invitație să se alăture unui grup care vorbea noaptea, membrii trebuiau să fie online în fiecare dimineață la 4.20, acumulând în acest fel tot mai multă oboseală și le scădeau capacitățile de a gândi clar și a lua decizii”, a povestit anchetatorul.

Adolescenta a spus că în fiecare noapte își punea alrma să sune, se trezea și primul lucru era să ia telefonul. ”Trebuia să urmăresc videouri și fotografii cu adolescenți care săreau de pe acoperițuri, poze cu cadavre și bălți de sânge. Totul era însoți de muzică foarte neplăcută cu țipetele unor animale, plânsete de copii torturați. Mă simțeam atât de îngrozitor după ce vedeam acele videouri încât voiam să fac ceva fizic fie mie fie altcuiva, voiam să ucid și să distrug”, a povestit fata.

Atunci când le-a scris că vrea să părăsească grupul a primit amenințări din partea administratorului. ”Mi-a spus că sunt slabă și că nu sunt suficient de dezamăgită de viața mea. Drept pedeapsă a trebuit să mă uit până când administratorul mi-a spus să mă opresc și apoi mi-a ordonat să șterg tot”.

După acel moment, Philipp a început să o facă să se simtă din ce în ce mai rău și să îi inducă ideea sinuciderii. ”I-a spus că viața este îngrozitoare și că niciodată nu va fi mai bună, că este este neinteresantă, că părinții ei nu au nevoie de ea și nu o vor înțelege niciodată. ‘Fă ceva frumos odată în viața ta, este atât de bine să mori tânăr’, i-a spus acesta adăugând că ea era specială și că a fost aleasă să înțeleagă ‘adevărul’. Dar ea a fost prea speriată pentru a face ultimul pas iar Philipp i-a oferit o alternativă ‘Nu trebuie să sari de pe un acoperiș sau să te arunci sub un tren. Poți lua pastile. E în regulă să iei pastile, nu doare”, a povestit Anton Breido ce a aflat de la adolescentă.

Ea ar fi trebuit să se sinucidă în 20 mai 2016, dar din fericire a fost descoperită la timp și oprită și după multe ore de terapie a putut să vorbească deschis despre experiența sa și să ajute autoritățile să dea de urma lui Budeikin.

Sursa: Libertatea.ro

Citește și Gabriel Diaconu, psihiatru, fost cercetător la McGill Group for Suicide Studies, despre BLUE WHALE, jocul suicidar care îngrozește lumea

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button