adolescenţi

OPINIE. Cristi Șelaru: M-am uitat la PRO TV ca să învăț de la Tudor Chirilă cum să înjur și să bat femei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jurnalistul Cristi Șelaru a publicat la Stiripesurse.ro o opinie despre comportamentul nepotrivit al lui Tudor Chirilă într-o emisiune de pe micul ecran. Articolul precizează că publicul nu a gustat show-ul făcut de el și prin urmare emisiunea, care era lider de audiență, a pierdut telespectatori. Opinia este cu atât mai semnificativă cu cât Tudor Chirilă are o inițiativă legată de educație. Cât de legitime sunt încercările lui de a promova chestiuni legate de educație, din moment ce Tudor Chirilă nu oferă un model educațional valid din punct de vedere al comportamentului socio-moral? Redăm în continuare textul integral publicat de jurnalistul Cristi Șelaru.


Vineri seara, când mai toți oamenii muncii din țară intră în mult-așteptatul week-end, românii descoperă televizorul. Butonează în găsirea unui program care să îi relaxeze, care să îi rupă de cotidian, de stresul zilnic. Așa se face că mulți, vineri de vineri, nimeresc, întâmplător sau nu, pe PRO TV. O dovedesc audiențele! De regulă, toamna, după 8 seara, cel mai apreciat post TV difuzează o emisiune de talente, cu jurați, un format international, ”Vocea României”. Muzică de tot felul, oameni de tot felul, vedete pentru toate meniurile.

Pentru că încă sunt în target-ul lor, vineri seara mă uit la PRO TV. Dar, când nu pot, mă uit a doua zi, când se difuzează o reluare a ”Vocii”. De vreo câțiva ani încoace, din 2014, printre jurați se regăsește și unul dintre ”tinerii teribili” ai muzicii și teatrului românesc: Teodor Matei Chirilă, aka Tudor Chirilă.

Desigur, el îmi era cunoscut, la începuturi, pentru știrile legate de relațiile cu diverse vedete feminine. De la el am aflat că este bine să bați femei. Și-ar fi bătut una dintre fostele concubine celebre, Andreea Raicu, și risca, la acea vreme, conform presei, doi ani de pușcărie. Nu am aflat dacă a făcut vreo zi de închisoare, dar este liber și acum.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tot de la Chirilă am aflat și că e bine să bați oameni pe stradă. L-a desfigurat pe un cetățean, acum câteva luni, în București, pentru că a avut tupeul și i-a adresat câteva întrebări. Apoi, vedeta de la PRO TV, ne-a mai dat un exemplu de civism, când l-a agresat verbal pe un angajat al Primăriei București. Desigur, în niciunul dintre cazuri nu Chirilă a fost de vină, dacă e să ne luăm după el, ci ceilalți.

Dar, să prindem un pic de ”voce” și să revenim la oile noastre. La ”Vocea României” am învățat înjurături noi de la Chirilă. Bine, pe unele le știam din cântecele sale, dar repertoriul său este mult mai mare și variat. Cei de la PRO TV au încercat să mai acopere cu bip-uri unele dintre ele, dar nu au reușit să prindă tot flow-ul. Tot de la Chirilă am învățat și cum să fac aluzii cu tentă sexuală minorelor. El m-a învățat că este bine să te dezbraci în public și că o să primești laude și aplauze pentru asta. Chirilă a atacat constant, public, familia tradițională, dar și Biserica.

În tot acest tablou, de vreo două săptămâni încoace, am decis că este bine să iau o pauză de ”Voce”. Nu mi-a recomandat medical, ci bunul simț. Culmea, tot mai mulți români au luat decizia asta. Eu, recunosc, am luat-o pentru că nu suport lecții de huliganism predate de ”profesorul” Chirilă. Pentru așa ceva, merg în peluză, la meciuri, și iau notițe.

PRO TV și nici forul care se ocupă cu protejarea telespectatorilor, CNA, nu au reacționat în niciun fel față de gesturile deplasate ale lui Chirilă. Am făcut-o noi, telespectatorii, care am decis să ne uităm în număr tot mai mic la ”Vocea României”. Pentru a doua săptămână consecutivă, PRO TV nu a mai fost lider de audiențe. Acum două săptămâni, Antena 1, cu ”iUmor”, reușea cee ace nimeni nu-și închipuia: să reușească performanța istorică de a detrona PRO TV, lider de audiență încă de la prima ediție a ”Vocea României”. Vinerea trecută, trendul a continuat, iar PRO TV a rămas tot pe treapta a doua a podiumului. De data aceasta, un serial turcesc difuzat de Kanal D a avut o ”voce” mai puternică. Poate Chirilă o să reușească să învețe că nu prin trivialități, comportament sexual frivol, înjurături și alte acte din acest capitol suburban se educă o societate.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button