adolescenţi

„Am 13 ani, am fost adoptată și vă mulțumesc” – de Alexandra Nadane

adopt-300x199

„Am 13 ani, am fost adoptată și vă mulțumesc că ați făcut acest eveniment”.

Asta a spus Ana Maria înainte de a ne lua în brațe, la sfârșitul concertului de la Marșul pentru Viață 2014 – „Adopția, o alegere nobilă”. Tocmai discutam cu ceilalți organizatori de la asociația Studenți pentru viață și colaboratorii noștrii despre cum a fost receptat mesajul pe care am dorit să îl transmitem de către participanți.

Wow! Uimirea-i mare. Răspunsul venise prea repede!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

M-am întrebat „De ce ar veni o fetiță de 13 ani să spună asta, trecând peste emoție și peste faptul că nu ne cunoștea?” N-am așteptat prea mult și am rugat-o să ne spună motivul pentru care s-a desprins din cei 1.000 de oameni prezenți și a venit să vorbească cu noi.

Poate unii dintre cei care văd titlul articolului și-au spus: „De ce scrie a treia oară despre adopție în timp atât de scurt? Devine plictisitoare. Ar trebuie să mă intereseze atât de mult adopția?”

Da, cred că ar trebui. Bineînțeles, nu o să impun nimănui asta, dar voi continua să propun tema adopției. Motivul e simplu. Cred că adopția nu face parte din cultura binelui public în România; și nici în Republica Moldova, căci mereu mă gândesc și la cei de acolo când scriu ceva. Cred că valorizarea ei la nivelul pe care îl are ne-ar face viețile mai frumoase la toți și ne-ar aduce pe chipuri bucuria și frumusețea acestui copil născut de două ori. Cred că e necesar să vorbim despre adopție pentru că, într-o societate care are o cultură a adopției, oamenii se gândesc în mod natural să le ofere sprijin celor care au nevoie în această direcție, așa cum spun „mulțumesc” sau cum îi oferă întâietate unei persoane mai în vârstă. Nu trebuie să fii supererou ca să poți ajuta, ci trebuie să ai ochi să vezi cine din jurul tău are nevoie de sprijin și să faci ceea ce îți stă în puteri.

Dar să ne întoarcem la discuția cu Ana Maria. În acea zi însorită de primăvară, 22 martie, Bucureștiul arăta mai colorat datorită celor 3.000 de baloane purtate de tinerii prezenți la Marșul pentru viață – „Adopția, o alegere nobilă”. În Parcul Tineretului se auzeau melodii și mesaje de susținere a adopției de la (în ordinea intrării pe scenă): Andrei Stratulat, Ștefan Soponaru și Andrei Pascu – membrii grupului vocal Sfântul Ștefan cel Mare, Alexandra Ușurelu, Anthony Icuagu, Bogdan Vlădău, Beatrice Vlădan și Vlad Stoia, Caytlin, Vlad Miriță, Iordache Basalic și Ioana Picoș. Ana Maria și mama ei au intrat în parc, fără să știe de Marșul pentru Viață ori de concert. Fetița a auzit vorbindu-se pe scenă despre adopție și a primit numărul 2 al revistei Pentru viață, cu tema: „Adopția, o alege nobilă”. Puternic emoționată că se face un eveniment public pentru promovarea adopției, a simțit că trebuie să vină și să ne spună că a fost adoptată, că are o familie care o iubește și că adopția este un gest de dragoste față de copii. Și a făcut-o, spre bucuria noastră.

Citește restul articolului pe GEN90


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button