adolescenţiviralvita

VIDEO: „Telefoane inteligente, oameni tâmpiți”

de Tamara Rajakariar, Mercator.net

Acest videoclipul este EXCELENT.

Probabil vă gândiți că ați citit deja un milion de articole despre dezavantajele rețelelor de socializare – despre cum acestea ne fac să devenim tot mai izolați, mai egocentrici și mai puțin sociabili.

Acest videoclip abordează lucrurile dintr-un punct de vedere ușor diferit. Într-adevăr menționează aceste dezavantaje, dar mai aduce în discuție și ocaziile pe care le ratăm atunci când stăm lipiți de ecranul telefonului sau al altui aparat: priveliștile de care ne-am putea bucura fără să le fotografiem numaidecât pentru a le posta on-line, clipele vieții de zi cu zi pe care le-am putea trăi fără să trebuiască să ne actualizăm pagina de Facebook, oamenii pe care i-am putea întâlni și cunoaște în mod personal fără să trebuiască să le verificăm mai întâi profilele on-line.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Uitați-vă la acest videoclip ca să vă convingeți singuri și, de ce nu, să-l transmiteți mai departe fiecărui adolescent și tânăr pe care-l cunoașteți.

După cum îi place tatei să-mi spună:

Deconectează-te ca să te poți conecta!

Din videoclip:

Am 422 de prieteni și tot mă simt singur. Vorbesc cu ei în fiecare zi, dar niciunul nu mă cunoaște cu adevărat.

 

Aceste rețele pe care le-am numit de socializare numai de socializare nu sunt pentru că după ce ne deschidem calculatoarele în realitate ne închidem ușile.

 

Am ajuns sclavi tehnologiei pe care cică o stăpânim, într-o lume în care informațiile ne sunt vândute de oameni bogați și tot mai lacomi.

 

Când sunteți în public și vă simțiți singuri luați mâna de pe telefon. N-aveți nevoie să vă holbați non-stop la o listă de contacte – mai bine vorbiți unul cu altul și învățați să co-existați.

 

Nu pot să sufăr liniștea dintr-un metrou supraaglomerat în care nimeni nu îndrăznește să-mi adreseze vreo vorbă de teamă de a nu părea nebun.

 

Suntem o generație de idioți, telefoane inteligente și oameni tâmpiți.

 

Când ești prea preocupat să privești un monitor nu mai vezi ocaziile pe care le ratezi. Așa că ridică-ți privirea de pe telefon și închide paginile la care te tot uiți  pentru că avem o viață finită și un număr limitat de zile. Nu-ți irosi viața prins pe internet pentru că la sfârșit nimic nu e mai rău decât să ai un regret.

 

Petrecem ore întregi împreună fără să ne privim în ochi.

 

Oamenilor pe care-i iubești nu le da doar like. Deconectează-te de la rețea ca să poți fi auzit și recunoscut. Ieși în lume și lasă manualul de utilizare acasă.”

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button