opinii

Celebrarea îndesată pe gât, toleranța și acceptarea cu forța și fără măsură generează urticarie corpului social

de Cristina Popescu, Facebook

Treceri pentru pietoni vopsite curcubeu vandalizate, un steag ”curcubeu” desfăşurat pe faţada Palais-Bourbon într-o zi a ”marşului mândriei” gay a fost rupt.

Potrivit ultimului raport (dacă e să-l credem) al Asociaţiei SOS Homophobie, faptele anti-LGBT au crescut în Franţa, în 2017, cu 4,8% faţă de 2016, mai ales în mediul şcolar (+38%).

Asta înseamnă că celebrarea îndesată pe gât și înfrățirea, toleranța și acceptarea cu forța și fără măsură generează urticarie corpului social supus testului și că excesul de politici de „împrietenire” impusă cu marginalul generează contrariul scopului urmărit.

Dacă nu cumva tocmai reacția adversă este cea așteptată, pentru a justifica apoi ascuțirea luptei de clasă, gen, orientare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button