opinii

Dragă Papaya: Știați că SUA a început ca teocrație? Că ortodoxia nu a avut Inchiziție?

de Anghel Buturugă, Facebook

Papaya

Scurte observatii:

1. Clipul e o parodie dupa Handmaid Tale, o distopie preferata de leftarzii amercani in care e vorba de o teocratie instaurata in SUA.

2. Nu stiu daca stie cineva, dar SUA chiar a fost un fel de teocratie pe la inceputurile ei. Nenumarate legi erau de inspiratie protestanta, unele absurde. Insa e o certitudine – SUA de acolo a plecat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

3. Teocratie caricaturizata ca in clipul Papaya si ca in serialul anti-trumpist HT nu a existat decat in doua cazuri: Calvin + (episodic) Inchizitia spaniola (si alte mici societati milenariste).

4. Calvinismul dupa cum stie orice anti-ortodox si pro-occidental a stat la baza capitalismului vestic. Unii chiar voiau sa ne converteasca la protestantism ca sa punctam mai bine la valori europene acum ceva vreme. Acum se pare ca s-au razgandit, au gasit alta religie – religia LGBT.

5. In spatiul estic niciodata, niciodata, niciodata nu a existat o teocratie ca in cazul lui Calvin sau ca in cazul Inchizitiei spaniole.

6. Asadar Papaya copiaza o tema din spatiul occidental si o transpune in spatiul autohton intr-un exercitiu ce se vrea inteligent, dar e doar mizer si fals.

7. Papaya e o agentie de publicitate. Adica face parte din acea industrie care isi face banii de pe urma familiei traditionale, ca doar nu cumpara gheii detergente, iaurturi si pampersi, si isi foloseste prestigiul/banii pentru a face campanie anti.

#ipocrizie
#prostie
#fandacsie

Citește mai multe opinii de Anghel Buturugă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button