Marşul pentru Viaţă

VIDEO. Cătălin Ivan, europarlamentar, Marșul pentru viață 2019: „Singurul proiect european care ar avea sens astăzi este cum să sprijinim femeile aflate în criză de sarcină”

Fragmente din cuvântul europarlamentarului neafiliat Cătălin Ivan la Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă”, 23 martie 2019, București. Cătălin Ivan a fost însoțit pe scenă de soția și cele trei fiice ale lor. În 19 martie 2019, Cătălin Ivan a organizat pentru priam dată evenimentul „Babies Go to the European Parliament”, la Parlamentul European din Bruxelles.

„Pot să înţeleg într-o oarecare măsură ce înseamnă criza de sarcină. Cred totuşi că acest subiect nu este dezbătut deloc sau este dezbătut prea puţin în România. Ca politician de 10 ani în Parlamentul European pot să vă spun că la nivelul clasei politice nu este neapărat rea voinţă, ci este foarte multă ignoranţă. E un subiect despre care nu se discută, despre care nu se ştie.

Eu am aflat de curând  despre aceste probleme şi adevărata lor încărcătură emoţională şi drama prin care trec milioane de femei. Am aflat şi am ales să mă implic. Aveam alte preocupări, eram pe zonă economică, mă luptam cu corupţia, aveam alte teme. Dar, credeţi-mă, nicio temă astăzi, în lumea în care trăim, nu este mai importantă decât tema crizei de sarcină.

Avem o datorie faţă de generaţiile care au fost. Avem o datorie faţă de generaţiile care vor veni. Este o zicală care spune că este nevoie de un sat întreg ca să creşti un copil. Este nevoie de familie, este nevoie de prieteni, este nevoie de noi toţi, de fiecare dintre noi în parte ca cei nenăscuţi să vină pe lume şi să facă o lume mai bună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am organizat pentru prima dată în Parlamentul European evenimentul „Copiii merg în Parlamentul European”. A fost o primă ediţie reuşită. Dar e mai puţin important. Mai important este că acest eveniment va deveni tradiţie. E mult mai important că în fiecare an acest eveniment va avea loc. Este şi mai important că vom încerca şi, vă asigur că vom reuşi, să punem aceste subiecte pe agenda dezbaterilor europene. Până acum, am tot reacţionat la altfel de teme, false, despre tot felul de comunităţi care încearcă să iasă în faţă şi să promoveze tot felul de nonvalori. E timpul să punem valori reale pe agenda europeană şi pe agenda naţională.

Vorbim, în aceste zile, de un proiect românesc în Europa, despre un proiect european. Singurul proiect european care ar avea sens astăzi este cum să sprijinim femeile aflate în criză de sarcină, cum să facem ca tinerii să se căsătorească, să-şi poată întemeia o familie, să poată să crească un copil, doi, trei. Cum putem să sprijinim mamele să ia decizia corectă atunci când se află în dificultate.

România, Europa, astăzi, au nevoie de o comunitate care să sprijine femeile aflate în criză de sarcină. Comunitatea suntem noi, fiecare în parte şi toţi împreună!

Deci, să sprijinim mamele şi copiii încă nenăscuţi.”

VIDEO integral. Marșul pentru viață 2019 – „Unic din prima secundă” la București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button