Marşul pentru Viaţă

Luna pentru Viață Offline și Online 2020 „Pentru Viață. Pentru Părinți. Pentru Copii” la Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor prezintă activitățile desfășurate cu ocazia Lunii pentru Viață Offline și Online 2020 „Pentru Viață. Pentru Părinți. Pentru Copii” la Iași. Activitățile din mediul online au început odată cu aplicarea măsurilor cu privire la pandemia Covid-19.

Activități offline:

 1. Desfășurarea unei perioade de formare pentru cei 150 de voluntari (liceeni, studenți și absolvenți) înscriși pentru Luna pentru Viață:
  1. Întâlniri de cunoaștere, administrative și strategice;
  1. Training: „Cunoaște. Iubește. Acționează. Împreună pentru viață!”, cu Alexandra Nadane, președinte al Asociației România pentru Viață, București);
  1. Ateliere de lucru și dezbateri pro-viață pe echipe la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași. Temele abordate au fost de sarcină, avortul, dependența de pornografie ș.a.;
  1. Vizionarea filmului pro viață Unplanned și discuții pe baza filmului.
 • Formare pentru ateliere de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet” pentru  părinți, învățători și voluntari la care au participat 22 de persoane.

Formatori au fost: Ioana Revnic, profesoară de Limba și Literatura Română la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București, Veronica Iani, scriitor și ilustrator de cărți pentru copii „Fiecare viață este un dar”, Iuliana Pîrvu și Georgiana Nistor, absolvente ale Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, și Oana Petrovici, profesor pentru învățământul primar și coordonator al cercului de lectură „Căutătorii de vise” din cadrul Colegiului Tehnic „Garabet Ibrăileanu” din Iași.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
 • 15 ateliere de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet” pentru  350 de elevi în școli și parohii din județul Iași. Voluntari ai noștrii au citit cărțile: „Bebe. O poveste din Burtică”, „Tudor. O poveste despre adopție” și „Ioana. O poveste despre Sindromul Down”.
 • 15 prezentări pro-viață având temele:
  •  „De ce merită să aștepți? Cum viața sexuală începută prea devreme ne împiedică să găsim dragostea adevărată și fericirea”,  susținute de Adelina Fronea, președinte al Asociației Life Call din București.
  • Alege binele tău”, susținute de Ioana Picoș, actriță și formator din București.

Au participat 580 de liceeni din județele Iași și Neamț.

 • 3 lansări de carte  pentru copii, cu Veronica Iani, autor și ilustrator al cărții „Leo. O poveste despre prietenie”, la Liceul Teoretic Waldorf din Iași, Școala Gimnazială Răucești, jud. Neamț, și Liceul Tehnologic Petricani, jud. Iași. Au participat 100 de copii.

Activități online:

 1. 3 webinarii pe platforma online Zoom:
 2. Un webinar „Construim împreună bannere pro-viață” cu Daniela Popovici, voluntar Pro Vita Iași.   
 3. 2 webinarii „Învață să protejezi viață” cu Eliza-Maria Cloțea, președinte al Asociației Studenți pentru Viață de la București, unul pentru liceeni și unul pentru studenți, absolvenți și alte persoane interesate.
 • Concurs de desenat pancarte pro-viață pentru voluntarii  Pro Vita Iași. Participanții au realizat propria pancartă cu un mesaj pro-viață. Lucrările au fost votate, iar cele mai frumoase 4 pancarte au fost premiate. Ele sunt postate pe pagina de facebook Pro Vita Iași.

Mulțumim tutuor voluntarilor, invitaților, partenerilor și colaboratorilor pentru sprijinul acordat în realizarea acestor activități. Desfășurarea proiectelor pentru susținerea vieții continuă! Mai multe informații pe rețele noastre de socializare: paginile de facebook Pro Vita Iași și Marșul pentru Viață Iași și pe instagram: Pro Vita Iași.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button