familie

Camelia Smicală: „Protecția copilului il terorizează pe Mihai și încearcă din toate puterile să-l determine să facă un gest necugetat”

camelia-smicala-cu-copiii-finlanda (1)

Cea mai recentă postare pe Facebook, din 10 mai, a Cameliei Smicală, doctorița de origine română căreia statul finlandez i-a răpit abuziv copiii:

Mama mea a fost sunata de la casa de copiii unde este Mihai.Mihai era disperat si oamenii de la centru au sunat-o pe mama (ca la mine nu au voie sa sune).L-au lăsat pe Mihai să vorbeasca cu mama.Mihai a fost înștiințat de către social ca peste 3 săptămâni si patru zile va fi mutat in laitos si de acolo va fi dus la 100 de kilometri distanță de Tampere.

Cei de la centru i-au spus lui Mihai,ca ,dacă ar fi dupa ei (și asta este și parerea lor)l-ar aduce acum acasă dar că ei nu au nici o putere de decizie,sunt prea mici.Totusi,au sunat dupa ajutor in România ,cu tot riscul,si pentru asta le mulțumesc!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Telefonul era un strigăt disperat de ajutor!Protecția copilului il terorizează pe Mihai (de Maria nu știu nimic ca la centrul ei nu răspunde nimeni la telefon) și încearcă din toate puterile să-l determine să facă un gest necugetat.
Sper să nu fie prea târziu cand va veni comisia!

Pe 8 mai, Camelia Smicală povestea pe rețeaua de socializare:

Astazi trebuia sa vad copiii.Le-am pregătit mâncare,am luat-o pe Andreea direct de la școală (chiar daca Andreea are examene nu i s-a permis să-și vadă frații decât in condițiile puse de ei,fără să le pese de Andreea)și am plecat la casa de copii.Acolo am fost informată că nu am voie să le spun copiilor nimic despre faptul ca România si românii se luptă pentru ei,nu am voie să le arat copiilor nici o poza și nici un mesaj de încurajare. Având în vedere faptul ca Mihai a fost înștiințat astăzi că va fi mutat intr-un LAITOS=un fel de centru de reeducare si ca a încercat sa ia legătura cu profesorul de sociologie care ne-a ajutat dar nu a fost lăsat sa vorbească decat 2 minute (mi s-a transmis ca Mihai era disperat),nu am avut altă soluție decât sa plec de acolo si sa cer ajutorul autorităților române. Cei de la social au spus ca nu este in interesul copiilor sa știe ca sunt susținuți și ca nu sunt singuri.Au spus ca un alt stat (România,ai carei cetățeni copiii sunt)nu le da lor indicații ce sa facă.

Socialul a refuzat sa îmi dea o decizie scrisă,dar la indemnul domnului Doru Coliu,(care a raspuns la telefonul meu disperat chiar dacă se pregătea sa intre intr-o ședință,si caruia ii mulțumesc)am înregistrat „indicațiile ” ad-hoc date de social.

Având in vedere situația psihică in care au fost aduși copiii,complet izolați,fără nici un sprijin de nicăieri,fără alte informatii decât cele furnizate de catre social,nu știu cât or să mai reziste.

Medicul, ai cărei copii sunt cetățeni români, a fost de curând condamnată la șase luni de închisoare pentru că s-a împotrivit executorilor judecătorești când au venit să-i ia copiii de acasă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button