dizabilităţi fizice

Un brăilean coboară dintr-o mașină de zeci de mii de euro ca să ajute un om în căruciorul rulant la o trecere de pietoni

O filmare făcută miercuri, 14 iunie 2018 la Brăila arată un tânăr care nu se mulțumește să aștepte pietonul dintr-un scaun rulant să treacă singur strada, ci iese de la volan pentru a-l ajuta. Se pare că acest pieton mai special se blocase cu scaunul în dreptul mașinii, pe trecerea de pietoni.

Deși putea aștepta liniștit câteva clipe la volan, șoferul nu a stat pe gânduri și a ieșit să dea o mână de ajutor, împingând până pe trotuar căruciorul cu rotile pe care posesorul îl manevra mai greu.

Ce bine ar fi dacă fiecare dintre noi am înțelege mai bine și am exersa aceeași grijă și când avem alături o femeie însărcinată, aflată în cea mai vulnerabilă perioadă a vieții sale! I-am putea oferi un loc în față la casa de marcat, un loc în autobuz, i-am ridica bagajul pentru a o scuti de un efort periculos pentru ea și copilul ei… Numai ochi să avem, pentru a o observa… și înțelege!

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button