dizabilităţi fizice

Avocată oarbă ajutată de judecătoarea Amy Coney Barret: „O inteligență strălucitoare dublată de o bunătate pe măsură”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Avocatul Laura Wolk, care a fost studenta lui Amy Coney Barrett la Universitatea Notre Dame, a fost audiată de Comisia Juridică a Senatului american înainte de aprobarea judecătoarei în postul vacant de la Curtea Supremă SUA.

Laura Wolk a avut în copilărie cancer de retină și suferă de orbire de la vârsta de un an. Ea le-a povestit senatorilor cum a ajutat-o profesoara ei să-și termine studiile în drept.

„Este de o inteligență strălucitoare, dublată de o bunătate pe măsură, iar integritatea ei este incontestabilă”, a declarat Laura Wolk în fața senatorilor din comisie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Înainte de începerea primului an de studii la Notre Dame, Laura Wolk a făcut demersurile necesare pentru a obține asistență tehnică, dar când a ajuns în campusul universitar, nu a găsit nimic pregătit. La aceasta s-au adăugat și probleme cu computerul personal.

Tinerei îi era foarte greu să țină pasul cu colegii, astfel că, după câteva săptămâni, i-a mărturisit profesoarei cât de greu îi era să facă față.

„Laura, deja nu mai este problema ta, ci a mea”, i-a răspuns profesoara.

În scurt timp, problemele Laurei s-au rezolvat. Tânăra a absolvit și în 2019 a devenit primul asistent legal cu deficiențe de vedere de la Curtea Supremă SUA.

Laura Wolk la absolvire, alături de profesoara ei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button