contraceptie

Bayer nu va mai fabrica dispozitivul contraceptiv Essure, care a schilodit mii de femei și a ucis copii nenăscuți

Bayer Pharmaceuticals a anunțat că, în decembrie 2018, va sista fabricarea controversatului dispozitiv contraceptiv Essure.

FDA, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente, a aprobat dispozitivul în 2002, deși acest dispozitiv de contracepție pe termen lung fusese testat doar pe termen scurt. A fost nevoie de reclamațiile a mii de femei grav schilodite de-a lungul multor ani pentru a retrage dispozitivul.

La ora actuală, pe site-ul produsului apare un anunț care spune că acesta le-a produs unora dintre femei perforații ale uterului sau trompelor uterine, cu fragmente din spirala de cupru migrând în abdomen, reacții alergice și toxice, dureri persistente.

În plus, se pare că nici nu era prea eficient pentru a preveni sarcinile.Un studiu Yale a estimat la 10% pe o perioadă de 10 ani probabilitatea de sarcină la femeile care foloseau Essure. Utilizatoarele de Essure care au rămas însărcinate se confruntau și cu trauma avortului, deoarece exista probabilitatea de 55% ca fătul să aibă anomalii grave din cauza intoxicației cu nichelul din spirală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Efectele devastatoare au devenit publice cu ani în urmă, dar din păcate abia acum se iau măsuri. Faptul că FDA aprobase acest dispozitiv și nu a făcut nimic pentru a-l retrage de pe piață a adus multe femei americane în pragul falimentului, pentru că asigurările medicale nu decontau operațiile multiple necesare pentru extirparea bucăților multiple din dispozitiv care se împrăștiau prin întregul abdomen fără a putea fi detectate de imagistica medicală.

Un medic care a implantat multe astfel de dispozitive și a văzut efectele lor devastatoare a spus că unicul mod sigur de a le extirpa este histerectomia totală, adică îndepărtarea întregului aparat reproductiv al femeii.

Sursa: Live Action

FOTO & VIDEO: Scandalul dispozitivului contraceptiv Essure: Mii de femei afectate, multe au ajuns la histerectomie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button