reproducere asistată

Avertismente de la un renumit specialist în tratamente de fertilitate

fertilizare

de Shannon Roberts, 13 martie 2014, MercatorNet

Renumitul Lord Winston de la Spitalul Hammersmith din Londra, cel care a îmbunătățit metoda de fertilizare in vitro și a prezentat emisiuni de știință popularizată realizate de BBC, a vizitat luna trecută școlile din Noua Zeelandă, pentru a educa elevii în legătură cu infertilitatea și pericolele ce apar în urma amânării îndelungate a deciziei de a avea copii.

Este interesant – și oarecum ironic – faptul că acest expert în fertilitate, unul dintre pionierii procedurii de fertilizare in vitro, a atenționat că dezvoltarea rapidă a tehnologiilor din domeniul reproducerii determină o anumită indiferență a oamenilor față de conceperea propriilor copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El a arătat că multe dintre aceste tehnologii nu sunt, în realitate, suficient de eficiente și nu pot învinge natura sau opri ritmul ceasului biologic. A mers chiar până acolo încât să susțină ideea conform căreia industria reproducerii asistate este din multe puncte de vedere imorală, având ca efect distrugerea sufletească a cuplurilor tinere, care, în disperarea lor de a avea copii, ajung să-și pună ipotecă pe case, pentru a-și putea permite costul extrem de mare al tratamentului.

Intervievat de televiziunea națională din Noua Zeelandă, el a afirmat că dorește să-i facă pe oameni să conștientizeze declinul rapid al fertilității femeilor și al biologiei reproducerii. El a mai comentat și cu privire la necesitatea ca însăși comunitățile să aibă mai multă grijă de oameni și de familii și să le sprijine pentru a putea aduce pe lume copii la momentul potrivit. El a numit această abordare mai degrabă “holistică”, decât strict științifică.

El a mai spus că relațiile stabile sunt extrem de importante și au ca rezultat o creștere mai bună a copiilor. A mai subliniat și faptul că tratamentele de fertilitate funcționează doar în anumite limite. Datorită succeselor pe care le-a avut uneori, fertilizarea in vitro le-a dat multor cupluri false speranțe, deoarece, a spus expertul, în realitate procedura are o rată foarte scăzută de succes la femeile de peste 35 de ani.

Lord Winston, care în trecut mai făcuse referiri la existența Divinității, a afirmat în timpul vizitei sale în Noua Zeelandă că modificarea genelor embrionilor umani este “o acțiune foarte periculoasă” – afirmații extrem de interesante în contextul în care provin de la o persoană care a condus cercetări în domeniul reproducerii asistate.

El a susținut că schimbarea mediului în care trăiește pruncul în pântece este o alternativă mult mai sigură și mai eficientă decât alterarea genetică a acestuia. El a argumentat aceasta prin faptul că cercetările privind alimentația și starea psihică a mamei în timpul sarcinii demonstrează o influență mai mare decât orice asupra dezvoltării cognitive a fătului. O influență mare o are și îngrijirea sănătății mamei – aspect pe care Noua Zeelandă îl abordează foarte serios.

Într-o lume atrasă de remedii rapide, este încurajator să vedem că cineva revine asupra cauzelor inițiale ale unei probleme și că alege o abordare holistică, mai ales în ceea ce privește o problemă esențială, precum nașterea de copii.

Foto: www.freedigitalphotos.net

Te-ar mai putea interesa și:

Oamenii nu ar trebui să se joace de-a Dumnezeu: Copii modificați genetic, cu cel puțin trei părinți
Statele Unite: 2012 a fost anul cu cei mai mulți copii concepuți în eprubetă
Roadele perverse ale fertilizării in vitro
Bebeluș din Vancouver va avea trei părinți conform noii legi a familiei
Marea Britanie: 127 de copii concepuți in vitro pe bani publici uciși prin avorturi decontate tot din bani publici
Fertilizarea in vitro: probabilitate dublă de a da naștere unui copil mort


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button