reproducere asistată

Marea Britanie: 127 de copii concepuți in vitro pe bani publici uciși prin avorturi decontate tot din bani publici

invitro

de Christine Rousselle, 16 decembrie 2013

Am auzit o poveste înfiorătoare pe care am considerat că merită să o relatez pentru revista Townhall:  în anul 2009, 127 de copii care fuseseră concepuți prin tratamente de fertilitate plătite din bugetul de stat au fost omorâți prin avorturi tot pe banii publici.

Marea Britanie are o singură instituție care decontează serviciile de asistență medicală denumită National Health Service (NHS). Aria de servicii pe care le decontează NHS este destul de extinsă, incluzând lucruri precum implanturi mamare, remunerația însoțitorilor persoanelor bolnave de obezitate morbidă și serviciile de fertilizare in vitro. Femeile britanice cu vârste cuprinse între 23 și 39 de ani au dreptul la 3 cicluri de fertilizare in vitro în încercarea de a avea un copil dacă s-au confruntat cu dificultăți în a-l concepe pe cale naturală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ziarul britanic Daily Mail a dat publicității anul trecut (2012) faptul că peste 100 de copii concepuți prin fertilizare in vitro au fost în cele din urmă avortați pentru că părinții s-au răzgândit. La unii dintre copii, din testele prenatale a reieșit că aceștia sufereau de anomalii genetice, precum sindromul Down.

Acest lucru este o dovadă revoltătoare că facilitățile dau naștere pur și simplu la alte facilități. Sistemul de sănătate al Marii Britanii a generat o cultură a nerecunoștinței și o mentalitate egoistă de tipul „după mine potopul”. Un copil nu este un obiect de care te poți descotorosi când ceva nu merge bine – mai ales dacă altcineva a suportat cheltuielile necesare conceperii acelui copil.

În timp ce articolul din Daily Mail aruncă cea mai mare parte din vină pe egoismul părinților, eu văd altfel lucrurile. În S.U.A., un ciclu de fertilizare in vitro costă mii de dolari. Aceste cheltuieli nu sunt suportate de asigurările de sănătate americane din moment ce această procedură medicală este extrem de costisitoare și nu este necesară pentru susținerea vieții. În Anglia, poate fi gratuit. Unei persoane îi va păsa cu atât mai puțin de risipirea banilor, dacă nu este conștientă de costul real a ceea ce plătește. Îi este mult mai ușor să „mai facă o încercare” când altcineva plătește un tratament extrem de costisitor. Ca o comparație, fiți atenți la luptele și dezamăgirile simțite de cuplurile apărute la această emisiune TV. Ambele au investit mii de dolari în conceperea unui copil –credeți că l-ar putea arunca la gunoi printr-un avort doar pentru că s-au răzgândit?

Marea Britanie este un exemplu trist de acordare de facilități scăpate de sub control. Acest lucru trebuie îndreptat înainte ca alte tragedii similare să se întâmple și în S.U.A.

 

Sursă: LifeNews

Traducere: Gabriela Coșereanu

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button