miracolul vieţii

Au fost anunțați câștigătorii concursului de videoclipuri Pro-Life organizat de Action Life Ottawa

Ottawa, 15 Aprilie 2012 (LifeSiteNews.com) – Așa cum s-a anticipat, Action Life Ottawa, organizția educațională pro-life din Capitala Canadei, a anunțat săptămâna trecută câștigătorii concursului Video Pro-Life.

Doi câștigători au fost selectați să–și împartă premiul oferit în competiția de anul acesta: Dominic Baklinski din Purdy, Ontario a câștigat Locul I și un premiu de 500$ pentru video-ul “The Loving choice (Alegerea de a iubi)”. Angela Henry din Combermere, Ontario a obținut Locul al II-lea și un premiu de 250$ pentru video-ul intitulat “Solidaritate: Salut viața”.

Competiția s-a adresat elevilor de școală generală și liceu, de la clasele a VII-a la a XII-a, care și-au folosit talentele creative în a produce un video scurt care să promoveze conștientizarea și respectul pentru viața oamenilor până la conceptul de moarte naturală.

Dominic, un elev de clasa a X-a, spune că ideea acestui video s-a dezvoltat din propria-i teamă față de multele femei care aleg să renunțe la sarcinile neplanificate, în timp ce multe alte cupluri, care nu pot avea copii, ar fi fericite să adopte unul, dacă ar fi disponibil.

Dominic  

Nu am văzut niciodată un videoclip Pro-Life care să specifice unde mama ar putea să dea spre adopție copilul, deci am dorit să încerc ceva de genul acesta’”, a afirmat Dominic pentru LifeSiteNews.


Când a aflat că a fost selectat câștigător al competiției Dominic a spus că, la început, nu-i venea să creadă, apoi a început să alerge prin casă, strigand: “Am câștigat!”.

Dominic i-a mulțumit Organizației Action Life pentru inițiativa acestui concurs, care l-a stimulat să creeze clip-ul realizat. “Am avut multe de învățat în timp ce realizam acest video, atât despre condițiile de viață, pe care nu le cunoscusem, cât și despre cauza pro-viață. Mulțumesc, Action Life! Sper să mai pot face asta și altă dată”.

Angela Henry, o elevă de clasa a XII-a, care a câștigat cu video-ul ”Solidaritate: Salut viața!”, ce se concentrează asupra generațiilor viitoare, persoanelor în vârstă, persoanelor cu dizabilități și nevoiașe, a spus că a citit despre concursul LifeSiteNews, iar după ce a participat cu Dominic la realizarea clipului lui, s-a decis să intre în concurs cu propriul ei videoclip.

“Inițial, video-ul meu trebuia să se concentreze asupra generațiilor viitoare și vârstnice. Oricum, după ce am citit din nou un articol de pe LifeSiteNews, mi-am schimbat părerea și am inclus și persoanelor cu dizabilități și nevoiașe. Citatul lui Louis Harbour de la Action Life a fost cel care m-a făcut să îmi schimb abordarea”.

“Am fost atât de emoționată cand am primit email-ul care îmi spunea că am câștigat”, a spus Angela. “M-a surprins. Speram să câștig, dar nu mă așteptam să se întâmple cu adevărat”.

“Vreau să-i mulțumesc Organizației Action Life pentru inițiativa concursului și pentru că ne-a dat șansa să facem acest lucru”, a concluzionat tânăra artistă. “De asemenea, doresc să-i mulțumesc site-ului LifeSiteNews pentru articolul care m-a ajutat să creez videoclipul”.

Action Life Ottawaa lansat competiția pe bază de video în 2010, ca mod de a ajuta elevii să-și transmită mesajele pro-viață. “Deși avem acces la sistemul școlar, există impedimente și obstacole care apar uneori în calea elevilor în a-și face cunoscute ideile pro-viață. Unele obstacole sunt de tip politic, dar multe dintre ele sunt de natură practică și logistică”, a afirmat Directorul executiv al Organizației Action Life, Louis Harbour.

Harbour a punctat faptul că esența campaniei, bazată pe crearea de materiale video de către tineri și postarea lor pe youtube, este că acestea  pot  să ajungă la oameni bogați care altfel nu ar afla despre mesajul elevilor.

“Cu siguranță șansa de cunoaștere este mai mare dacă există promovare. Faptul că se vorbește de la tineri la tineri, are, de asemenea, un impact extrem de favorabil, datorită modului de prezentare a competiției între elevi. De asemenea, îi stimulează și premiul în bani”.

Traducere: Laura Savin


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button