miracolul vieţiisarcină

Diagnosticată cu cancer agresiv a refuzat să avorteze

În urmă cu aproape 11 ani, Sarah Wickline Hull, fiind în a 20-a săptămână de sarcină, a primit o veste cutremurătoare. A fost diagnosticată cu cancer agresiv, iar viața ei și a copilului nenăscut  erau în mare pericol. Medicii au încurajat-o să facă avort pentru a-și salva viața. Sarah, care se luptase cu ani de infertilitate și urmase tratamente pentru a rămâne însărcinată a respins ideea de a avorta și era pregătită să își sacrifice viața pentru a-și aduce pe lume fetița.

Medicul oncologist care a diagnosticat-o cu cancer i-a menționat avortul. La fel și al doilea medic care a examinat-o, care i-a expus problemele pe care ar putea să le aibă copilul în urma tratamentului pe care Sarah trebuia să-l urmeze. În urma refuzului lui Sarah de a avorta, medicul i-a spus că oricum se va produce avortul spontan.

Până la urmă Sarah a găsit medici care au susținut-o în decizia de a alege viața pentru copilul ei. În săptămâna 34 de sarcină, Sarah a născut o fetiță sănătoasă. În luna mai se vor împlini 10 ani de când Sarah a scăpat de cancer. „Am o fetiță de 10 ani sănătoasă, frumoasă, strălucitoare și iubită, care este o dovadă vie că medicii nu știu chiar totul”, spune Sarah.

Curajul lui Sarah este doar unul din numeroasele cazuri în care mame diagnosticate cu cancer au ales viața pentru copiii lor nenăscuți. Cele mai multe au supraviețuit cancerului, în timp ce câteva și-au sacrificat viața pentru a-și aduce pe lume copiii. Noile cercetări dau speranțe mamelor în situații similare cu cea în care s-a aflat Sarah. Chimioterapia urmată de mama diagnosticată cu cancer poate să nu afecteze dezvoltarea normală a copilului, arată un studiu publicat în 2015 în New England Journal of Medicine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button