familie

Ateliere pro-viață pentru părinți la Reșița

Vineri, 1 februarie 2019, părinții copiilor de la centrele de zi Maria și ABC din Reșița au participat la un atelier pentru viață cu tema „Părinții – izvorul vieții”, susținut de Alexandra Nadane de la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului de incluziune socială „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat de Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, în parteneriat cu Primăria Reșița și ATOR Banatul de Munte.

Tema întâlnirii – „Părinții – izvorul vieții” a fost susținută de invitata întâlnirii – Alexandra Nadane – care a împărtășit celor prezenți atât experiențe personale, cât și o parte din problemele cu care se confruntă în activitatea de consiliere a femeilor aflate în criză de sarcină.

 „Pentru mine a fost primul atelier susținut împreună cu părinți care au copii în centre de zi. Am apreciat efortul părinților care au ales să primească nașterea acestor copii și s-au străduit să-i crească și să-i educe, chiar dacă în multe cazuri împrejurările au fost potrivnice. I-am încurajat să nu se lase învinși de problemele de zi cu zi, să lupte ca ei și copiii lor să aibă o viață mai bună, să-i motiveze să-și continue școala. Am discutat împreună și de cum își pot ajuta copiii să se ferească de riscuri: dependența de droguri, dependența de alcool, fumat, prostituție, trafic de persoane etc. A fost o experiență din care am învățat foarte multe.”, a mărturisit, la finalul întâlnirii, Alexandra Nadane.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Proiectul îi sprijină pe părinții copiilor din centrele de zi din Reșița să descopere modalități de a-și îmbunătăți relația cu copiii.

Proiectul va continua cu ateliere lunare pe diferite teme de interes pentru părinți, activități la care sunt așteptați să participe atât părinții copiilor din centrele sociale, cât și alți părinți sau viitori părinți dornici să aprofundeze și să dezbată teme legate de familie și creșterea copiilor.

Sursă: episcopiacaransebesului.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button