opinii

„Anti-comunismul nu are nicio valoare câtă vreme zisul anti-comunist nu știe să identifice comunismul”

de Cristina Popescu, Facebook

Când veți mai găsi vreun intelectual fin întrebându-se plin de retorice și etice reproșuri pe Contributors sau pe aiurea cum au fost posibile totalitarismele, amintiți-vă de pirueta ușor maronie de acum o săptămână a lui Andrei Pleșu, în vremuri mult mai ușoare; și dați-i-l pe Andrei Pleșu ca răspuns.

Anti-comunismul nu are nicio valoare câtă vreme zisul anti-comunist nu știe să identifice comunismul sau îl confundă doar cu consecințele și nu cu mobilurile, crezurile și obiectivele acestuia, indiferent de eticheta cu care sunt vândute.

Rapoartele de condamnare a comunismului sunt nule istoric și produc efecte zero cât timp osândesc doar o carcasă goală și o etichetă de muzeu, al căror conținut s-a scurs și între timp s-a deghizat în haine respectabile și este propovăduit de noi lenini care vor să ne lumineze și civilizeze în reacționarismul nostru libertar si egoist.

Cu puțin noroc peste vreo 60 de ani noi comisii de cercetători vor adopta cu dreapta noi rapoarte de condamnare a liberal-comunismului sau progresiv-comunismului, în timp ce vor sădi cu stânga semințele răului pentru a nu știu câta oară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button