sarcină

Angajată Google discriminată de șefa directă pentru că a solicitat concediu prenatal

„Nu voi reveni la Google după concediul de maternitate și iată din ce cauză” este titlul unui memo, document intern vizualiuat de peste 10.000 de angajați ai Google, în care o fostă angajată a gigantului high-tech descrie cum a fost discriminată, hărțuită și supusă la represalii de șefa directă după ce a solicitat un concediu prenatal mai timpuriu, în urma recomandărilor medicului de a se odihni în ultimele săptămâni de sarcină pentru a evita eventuale complicații.

Reacția șefei directe la solicitarea concediului de maternitate a fost că ar trebui să ignore sfatul medicului și să lucreze până în ultima zi înainte de naștere, așa cum a făcut ea. De asemenea, managerul direct i-a spus tinerei că solicitarea concediului prenatal va constitui „un factor de stres” pentru echipa pe care aceasta o conducea” și că „nu va mai avea garantat postul de conducere după ce va reveni din concediul de maternitate”.

Considerând remarcile ofensatoare și discriminatorii, tânara s-a adresat departamentului de Resurse Umane. Aici a a primit asigurări că poate aborda chestiunea cu șefa directă în particular, fără nicio teamă de represalii, deoarece politicile Google nu permit astfel de lucruri. Din păcate lucrurile nu s-au întâmplat conform asigurărilor primite. Imediat după ce a raportat incidentul atitudinea șefei s-a schimbat radical. Tânăra a fost nevoită să suporte luni de zile de mesaje și e-mail-uri furioase, proiecte blocate, ignorarea în cadrul ședințelor sau criticile fără motiv în public.
Tânăra spune că a luat decizia de a scrie acest memo „în speranța că Google își va schimba modul în care sunt implementate politicile privind discriminarea, hărțuirea sau represaliile”.

Dacă acuzațiile tinerei se vor dovedi întemeiate, situația prezentată este un exemplu elocvent al lipsei de sprijin care poate determina o femeie însărcinată să avorteze. Studiile arată că sprijinul material, emoțional și material este esențial în decizia unei femei însărcinate de a alege viața pentru copilul ei nenăscut. De aceea companiile trebuie să creeze medii de sprijin pentru femeile gravide și noile mame. Aceste femei merită să fie tratate cu demnitate și respect, iar alegerea lor pentru viață trebuie de asemenea respectată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: DailyCaller


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button