Marşul pentru Viaţă

Alexandra Nadane: „Să-i sprijinim pe părinți și pe copii. Dacă vom avea grijă de familie, vom avea grijă și de societatea în care trăim” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mulțumesc mult, Eliza, pentru tot ce faci în sprijinul vieții și al femeilor în criză de sarcină. Noile generații de liceeni și studenți pro-viață sunt, cred, cea mai importantă mărturie a faptului că atitudinea pro-viață se transmit generațiilor care vin.

Dragi participanți la Marșul pentru viață 2020 online, vă mulțumim pentru modul în care ați înțeles să sprijiniți viața și femeile în criză de sarcină în ultimii șapte ani. Astăzi mărșăluim online, dar aceasta nu ne împiedică să găsim noi moduri de a susține viața și a face lucrurile să meargă mai departe.

Dacă în 2013 Marșul pentru viață se organiza în aproximativ 25 de localități din România, în 2019 Luna pentru viață a ajuns în peste 670 de localități din România și Republica Moldova. Iar în 2020 suntem din foarte multe colțuri ale României, din Europa, din Statele Unite, și cred că, datorită dumneavoastră, datorită implicării organizațiilor pro-viață și a instituțiilor care au susținut Marșul pentru viață de-a lungul timpului, mesajul pro-viață a ajuns la sute de mii de oameni și a salvat multe vieți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Leapșa pro-viață”, inițiată zilele trecute de Eliza Maria Cloțea, a ajuns zilele acestea la sute de tineri din România, din Europa și din Statele Unite. Iar clipurile cu motivele pentru care acești tineri participă la Marșul pentru viață 2020 online au ajutat mii de tineri să înțeleagă de ce viața merită protejată. „Leapșa” va continua și în zilele următoare și vă invităm să spuneți în clipuri video motivele pentru care sunteți pro-viață și motivele pentru care ați participat la Marșul pentru viață.

Dragi tineri, vă felicit pentru curaj și mărturisirea pe care ați făcut-o pe rețelele de socializare, pentru mărturia pe care o dați în mediul online, în relațiile cu ceilalți și în societate! Continuați, pentru că stă în puterea voastră să-i ajutați pe cei din generația voastră să afle cât de important este darul vieții.

Pentru mine, atitudinea pro-viață se bazează pe experiențe și fapte reale. Pornește de la nevoia concretă a femeilor în criză de sarcină de a fi sprijinite, o nevoie pe care am conștientizat-o din ce în ce mai mult în ultimii zece ani.

De pildă, acum două săptămâni, m-a contactat o tânără în criză de sarcină dintr-un sat izolat, dintr-un județ unde nu există centru de sprijin pentru femeile în criză de sarcină. Am vorbit cu ea la telefon cât am putut de mult, am încercat s-o încurajez, să-i spun că-i voi fi alături, că voi face ce pot să fie bine. Dar stăteam cu inima strânsă, gândindu-mă că nu am posibilitatea să o întâlnesc fizic și să-i arăt cât de mult îmi doresc s-o sprijin.

Peste câteva zile, m-a sunat și mi-a spus că a ajuns împreună cu soțul ei la control, că copilul lor e bine, că i-au auzit inima cum bate și că au decis să păstreze copilul și să meargă mai departe. Și mi-a spus: „Dacă mi-ați fost alături în aceste momente, mă gândesc că-mi veți fi alături și în continuare și am încredere în viitor”. Și, cu această încredere, a păstrat copilul.

Din acest motiv, când sprijinim femeile în criză de sarcină, părinții și copiii născuți și nenăscuți, ei primesc încrederea și puterea de a merge mai departe. Tema Marșului pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii” tocmai despre aceasta: despre părinți, despre copii, despre promovarea mesajului pro-viață.

Până la urmă, părinții și copiii sunt viitorul României și vă invit în continuare ca implicarea noastră să meargă mai departe în fiecare zi, pentru că foarte mulți oameni, părinți, copii, femei în criză de sarcină au nevoie de sprijin concret.

Să continuăm să-i sprijinim, pentru că, atâta vreme cât vom avea grijă de familie, vom avea grijă și de societatea în care trăim.

VIDEO integral

Eliza Maria Cloțea: „România viitorului este România Vieții. Indiferența și avortul o distrug, dar dragostea și responsabilitatea o construiesc” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Lavinia Stan, coach și mamă a șase copii: „Aveți curaj și întemeiați-vă familii! Aveți curaj și aduceți viață pe lume” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Adelina Fronea, psiholog, cheamă femeile post-abortive să-și spună povestea. Începe ea însăși / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Alex Ilie: „Haideți să redevenim oameni care primesc cu bucurie și uimire cel mai frumos dar al divinității, copilul” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button