Marşul pentru Viaţă

Eliza Maria Cloțea: „România viitorului este România Vieții. Indiferența și avortul o distrug, dar dragostea și responsabilitatea o construiesc” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mergem înainte pentru viață, mergem pentru părinți, pentru copii.

De-a lungul istoriei, au existat momente dificile. Vremuri de incertitudine, de frică, de nesiguranță. Poate că și astăzi trăim chiar un astfel de moment.

De ce, în ciuda tuturor încercărilor, mergem înainte pentru viață, pentru femeile în criză de sarcină și copii lor?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru că ceea ce rămâne neclintit, mereu la fel și dătător de sens, este adevărul.

Adevărul că fiecare femeie în criză de sarcină are nevoie de sprijinul și ajutorul nostru.

Adevărul că fiecare copil este unic din prima secundă a vieții sale, adică din momentul concepției.

Adevărul că binele nostru depinde de binele pe care îl facem și noi devenim oameni atunci când nu rămânem indiferenți, ci arătăm solidaritate.

Haideți să le luăm la rând.

În primul rând, a fi pro-viață înseamnă să fii pro-femeie. Sprijinul oferit unei femei în criză de sarcină îi dă acesteia încredere, o ajută să treacă peste cel mai dificil moment din viața ei.

Să ne închipuim un moment plin de tensiune, plin de neliniște, un moment în care suntem puși să alegem între două lucruri naturale: copilul din pântece nostru, pe care îl iubim instinctiv, pentru că este acolo, deja îmi bate inima, și cei de lângă noi, care în acel moment nu ne sprijină. Nu ne sprijină tatăl copilului, sau familia. Cât de singuri ne simțim în astfel de momente! De aceea, o femeie în criză de sarcină are nevoie de sprijin, pentru a înțelege că maternitatea nu este un defect, că binele ei și binele copilașului sunt strâns legate unul de altul.

În al doilea rând, pro-viață este pro-știință. Este incredibil cât de mult a avansat tehnologia în ziua de astăzi. Dacă, în a doua jumătate a secolului XX, ecografiile erau ceva destul de rar, astăzi ele au devenit o rutină. Și primele fotografii pe care le avem cu copilașii noștri, să zicem, cu copilașii de după anul 2000, primele fotografii pe care le punem în album sunt chiar fotografiile din pântecele mamei – fotografii 3D în care vedem cu micuțul își suge degetul, vedem cum micuțul saltă acolo. Este incredibil! Și medicii, să știți, sunt pro-viață: 95% din oamenii de știință afirmă că viața începe în momentul concepției.

Și unele studii de la Oxford, cele mai recente studii, arată că inima bate de la 16 zile. Vă dați seama? De cele mai multe ori, femeile nici nu știu că sunt însărcinate în acel moment!

Deci da, a fi pro-viață înseamnă a fi pro-știință.

Și, în final, pro-viață este pro-dragoste. Pe una din pancartele de la Marșul pentru viață, cu care ne-am și văzut pe străzi, dar anul acesta suntem online, scria așa: „Dragostea învinge avortul”. De ce? Pentru că avortul nu va ieși învingător, avortul nu este ceva firesc.

Firească este dragostea. De aceea, mișcarea pro-viață refuză orice violență și opune avortului dragostea, opune morții viața, opune minciunii adevărul, opune iresponsabilității responsabilitatea și opune indiferenței altruismul. Bineînțeles, opune ideologiei realitatea. Dragi participanți din toată țara la Marșul pentru viață 2020, România viitorului este România Vieții, este România părinților și a copiilor. Indiferența și avortul o distrug, dar dragostea și responsabilitatea o construiesc.

Vă îndemn astfel să fim pro-viață. Este incredibil că suntem aici, nu pot să arunc o privire ca să văd cât de muți ne-am adunat online, dar știu că numărul nostru crește incredibil. România este pentru viață.

VIDEO integral

Alexandra Nadane: „Să-i sprijinim pe părinți și pe copii. Dacă vom avea grijă de familie, vom avea grijă și de societatea în care trăim” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Lavinia Stan, coach și mamă a șase copii: „Aveți curaj și întemeiați-vă familii! Aveți curaj și aduceți viață pe lume” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Adelina Fronea, psiholog, cheamă femeile post-abortive să-și spună povestea. Începe ea însăși / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online

Alex Ilie: „Haideți să redevenim oameni care primesc cu bucurie și uimire cel mai frumos dar al divinității, copilul” / Discurs la Marșul pentru viață 2020 București online


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button