Marşul pentru Viaţă

Marșuri pentru viață în două localități din județul Gorj

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață au fost organizat duminică și în două mici comunități din județul Gorj: la Albeni și Polovragi, unde comunitățile parohiale și alte asociații din zonă s-au unit pentru a celebra viața copiilor născuți și nenăscuți.

Evenimentul de la Polovragi a fost organizat prin implicarea Parohului Dumitru Ștoflea și a inclus o oprire la mănăstirea din localitate. Au participat Părintele Ion Spilcă, Protopop de Târgu Cărbunești, și Radu Buțu, președintele Asociației Down Art Therapy din Târgu Jiu.

Marșul pentru viață de la Polovragi, jud. Gorj, a fost organizat duminică, 24 martie 2024, de parohia locală. Foto: Parohia Albeni

,,Ne bucuram foarte mult că și în acest an ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să organizăm Marșul pentru viață în localitatea noastră. Este un eveniment care a devenit tradiție pentru noi și vedem că an de an se adaugă mai mulți participanți la această acțiune. Mulțumim tuturor participanților și părintelui protoiereu că a fost alături de noi în acest demers”, a transmis părintele Dumitru Ștoflea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Exemplul Parohiei Polovragi a fost urmat și de Parohia Albeni, unde comunitatea parohială a purtat pancarte pro-viață după liturghia de duminică.

Marșul pentru viață de la Albeni, jud. Gorj, a fost organizat duminică, 24 martie 2024, de parohia locală. Foto: Parohia Albeni

La Târgu Jiu, Marșul pentru viață are loc sâmbătă, 30 martie 2024, cu începere de la ora 14:00. Se pleacă de la Biserica „Înălțarea Domnului”, zona Paralela 45.

Mai multe asociații locale sunt implicate în organizare, printre care Down Art Therapy, ProVita Gorj, ASCOR Târgu Jiu, Asociația Vasiliada a Arhiepisocopiei Craiovei și altele.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button