Marşul pentru Viaţă

Putin către homosexuali: Veniți la Jocurile Olimpice, dar „lăsați copiii în pace”

 

putin1

20 ianuarie 2014

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, 17 ianuarie, la o întâlnire cu voluntarii Olimpiadei, în orașul montan Karsnaya Polyana, că homosexualii sunt bineveniți la Jocurile Olimpice de la Soci și că se pot „simți liberi și în siguranță” în Rusia, însă i-a avertizat să îi lase în pace pe copii”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu interzicem nimic și nu arestăm pe nimeni. Legea noastră nu prescrie nicio pedeapsă pentru aceste tipuri de relații, spre deosebire de legile din alte țări”, a spus el.

A accentuat însă faptul că legea interzice propaganda homosexuală îndreptată către copii.

Putin a semnat în iunie anul trecut legea care interzice promovarea homosexualității și a altor forme de „relații sexuale netradiționale”, interzicând efectiv festivalurile homosexualilor și încercările grupurilor activiste homosexuale străine de prezentare a stilul lor de viață drept unul normal, precum și campaniile pentru recunoașterea legală a relațiilor între persoane de același sex.

Legea a enervat activiștii homosexuali și guvernele străine, provocând amenințări cu demonstrații și boicot la Soci.

Totuși, Comitetul Olimpic Internațional a declarat în septembrie că interzicerea propagandei homosexuale nu este împotriva politicilor sale.

„Jocurile în sine trebuie să le fie accesibile tuturor, fără discriminare, acestea aplicându-se spectatorilor, oficialilor, mediei și, bineînțeles,sportivilor. Ne-am opune în cel mai puternic mod oricărei mișcări care ar încerca să încalce acest principiu”, a declarat Comitetul Olimpic. „În acest scop, Comitetul Olimpic Internațional a primit asigurări de la cel mai înalt nivel al guvernului rus că legislația nu va afecta participarea sportivilor sau spectatorilor la Jocuri.”

În plus, Carta Jocurilor Olimpice interzice anume demonstrațiile sau propaganda politică în orice zonă în care se desfășoară Jocurile Olimpice.

Afirmația lui Putin de la întâlnirea cu voluntarii Jocurilor vine la o zi după ce el le-a spus ambasadorilor de la Moscova că evenimentul va avea loc „fără discriminări” împotriva atleților și vizitatorilor. El a declarat că Rusia va „face orice” pentru a le asigura un bun venit călduros oaspeților de la Soci, „indiferent de orientarea lor sexuală”.

„Jocurile se vor desfășura în acord total cu Carta olimpică, fără nicio discriminare pe baza vreunei caracteristici”, a precizat Putin.

În timp ce Ministerul de Interne rus a spus că poliția va aplica legea împotriva propagandei homosexuale și că, de asemenea, va împiedica orice formă de protest politic în acord cu regulile Comitetului Olimpic Internațional, autoritățile au spus că la site-urile olimpice de la Soci vor permite adunările și demonstrațiile în zonele special amenajate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dmitry Peskov, a spus că toate adunările și demonstrațiile trebuie autorizate în avans de către autoritățile municipale din Soci și, de asemenea, de către diviziile regionale ale Ministerului de Interne și de Serviciul Federal de Securitate.

„Președintele a emis o directivă organizatorilor Jocurilor Olimpice, conducerii regiunii Krasnodar și biroului primarului din Soci, conform căreia trebuie să aleagă un loc în oraș unde să se poată ține în libertate mitinguri, demonstrații și alte evenimente, chiar și proteste, dacă va fi nevoie”, a spus domnul Peskov.

Olimpiada de la Soci începe pe 7 februarie.

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Alexandra Maria Vieru

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button