Marxism cultural

Alegerile anticipate vor decide BREXITUL. Biserica Catolică Scoțiană: Alegeți candidați pro-viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

Alegătorii din Marea Britanie au mers la vot joi pentru a treia oară în mai puțin de cinci ani, relatează ActiveNews.ro. Rezultatul va decide soarta Brexitului, aflat acum în impas. Premierul conservator Boris Johnson a convocat alegerile anticipate sperând să obțină majoritatea absolută care îl va ajuta să deblocheze ieșirea țării din UE în condițiile sale, nu conform celor propuse de UE.

Conferința Episcopilor din Scoția a publicat o scrisoare în preajma alegerilor pentru a le aminti catolicilor că avortul, sinuciderea asistată și eutanasia sunt inacceptabile din punct de vedere moral. „Cu toții avem datoria de a apăra un drept uman fundamental: dreptul la viață”, au scris înalții prelați scoțieni. „Trebuie să îndemnăm candidații să recunoască viața umană, din momentul concepției până la moartea naturală, și să o protejeze în mod legal în toate fazele sale, inclusiv prin protejarea fătului”, spun înalții prelați. 

Episcopii mai spun că „guvernele noastre ar trebui să promoveze o cultură a vieții în străinătate, prin schimbarea practicii actuale a guvernului Regatului Unit de a sprijini inițiative împotriva vieții, care pot fi descrise drept o colonizare ideologică”.

Scrisoarea nu sprijină pentru vreun partid sau candidat, deși susține o poziție conservatoare, declarând că avortul, sinuciderea asistată și eutanasia sunt „întotdeauna inacceptabile din punct de vedere moral”, iar toți politicienii ar trebui îndemnați să combată dezincriminarea avortului”. Partidul Conservator nu a menționat însă avortul în cea mai recentă platformă a sa, în contextul în care pozițiile pro-viață și pro-familie naturală au nevoie pentru a fi apărate de oameni politici morali, puternici și echilibrați – care nu sunt ușor e găsit. De curând, democrat-liberalii britanici au exclus din partid un fost parlamentar din cauza credinței sale catolice și a opiniilor sale împotriva avortului și a căsătoriei între persoane de același sex. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Practic, scrisoarea episcopilor este un apel la cetățeni de a determina forțele politice să-și asume poziții conservatoare autentice și să accepte dezbaterea despre viață și familie în societate.

Rezultatele alegerilor se vor afla în cursul zilei de vineri, 13 decembrie 2019.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button