Marxism culturalteoria genului

Roadele paradoxale ale egalității de gen: Candidatele la admiterea în Academia de Poliție, examinate medical de o comisie de bărbați

academia-de-politie

Tinerele care s-au înscris la concurs pentru a deveni polițiste reclamă că au fost puse situații umilitoare la vizita medicală, informează Ziarul de Iași. Una dintre candidate le-a precizat jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași” că a fost surprinsă neplăcut atunci când a descoperit că în comisie sunt doar bărbați, dintre care numai unul era medic. „Parcă era un videochat live. Comisia era formată din trei bărbați, care examinau femei cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani, dezbrăcate, numai în chiloți, fără sutien. Era un medic ofițer și doi subofițeri, secretari, și nu asistenți medicali”.

Comentând această întâmplare, Alexandru Racu, doctor în filosofie politică, a explicat pe pagina sa de Facebook:

Jurnaliștii de la „Ziarul de Iași” au întrebat la Poliția de Frontieră de ce nu există o comisie alcătuită din femei pentru a examina fetele.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Păi cum de ce nu există? Pentru că așa s-ar încălca principiul sacru și inviolabil al neutralității de gen. Într-o democrație care se respectă, femeia și bărbatul, în virtutea egalității lor, au roluri interșanjabile. Tot ce poate să facă un bărbat poate să facă și o femeie. Și viceversa. Ca atare, bărbatul poate să fie mamă, poate să alăpteze, poate să facă pipi laolaltă cu femeile, poate să examineze condiția fizică a femeilor, să vadă dacă sunt suficient de bărbate pentru lupta cu infractorii, cu dușmanii democrației, adică putinisto-islamiștii ăia care nu respectă egalitatea de gen, ș.a.m.d.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button