Marxism cultural

Al. Lăzescu: Ceea ce promoveaza stânga radicală din Partidul Democrat și în general din Occident este o întoarcere în timp

de Alexandru Lăzescu, Facebook

Am sentimentul că mulți dintre cei tineri, pînă în 35 sau chiar 40 de ani, nu au habar de ceea ce a însemnat pe fond comunismul. Cred că a fost ceva rău fără să știe detaliile.

Nu realizează că tipul de societate pe care îl promovează stînga radicală din Partidul Democrat și în general din Occident este o reîntoarcere în timp.

Astfel avem, de pildă, dorința de a impune criterii bazate pe „cote de diversitate” în dauna celor bazate pe competență și avem și o reglementare a libertățîi de expresie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Newspeak-ul imaginat de Orwell este pe val acum, se modifică definiții în dicționare, se blochează opinii, puncte de vedere, pe criterii de „ofensă”, iar sindicatul jurnaliștilor de la New York Times a cerut ca opiniile să fie analizate din pdv al „sensibilităților” înainte de a fi publicate etc.

E adevărat, nu ești băgat la închisoare, dar poți fi ușor distrus profesional și demonizat public de vigilenții arhangheli ai noii „ordini culturale”.

Însă, în alte privințe e chiar mai rău. Totuși, în comunism, nimeni nu imagina zeci de genuri și nimănui nu-i dădea prin cap, așa cum face CNN, să înlocuiască cuvintele „femei” și „fete” cu „indivizi cu col uterin”, ca să nu-i ofenseze pe transgenderi!

Citez din nou o frază memorabilă din Thomas Sowell, una din cele mai remarcabile personalități ale acestor vremuri (care, deși este și el de culoare, crede că Obama a fost cel mai toxic președinte american de după cel de-al doilea război mondial):

„Stînga este imună la orice elemente factuale, argumente oricît de solide, care îi contrazic viziunea grandioasă despre lume, despre societate. Acest tip de viziune radicalizată, obsedată de a construi „omul nou” a dus la cele mai oribile tragedii din istorie: revoluția culturală a lui Mao, genocidul din Cambodgia, perioada lui Stalin. Zeci de milioane de oameni au căzut victima purificării ideologice.”

Știu, o să-mi spună imediat că acum e altfel. Numai că, deși este adevărat că nu ajungi (cel puțin deocamdată) la închisoare, pericolul este să naști o lume caricaturală și în fond foarte tristă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button