Marxism cultural

Pat Condell: „Bun venit in utopia progresistă. Valorile tale au fost reclasificate ca prejudecăți, iar acum problema ești tu”

Pat Condell, un pensionar britanic în vârstă de 68 de ani și fost actor de comedie, are peste 300.000 de urmăritori pe Youtube, unde postează de câțiva ani clipuri video cu comentariile sale despre teme de actualitate precum Islamul, corectitudinea politică, UE sau feminismul. Condell, care este ateu, se descrie drept un promotor al „democrației, secularismului și libertății de exprimare”. Redăm un video subtitrat de pe canalul de Youtube al jurnalistului Paul Bașotă, însoțit de câteva extrase din transcriere, prin amabilitatea Cristinei Popescu.


Dacă te întrebi de ce ți se pare că societatea în care ai trăit toată viața e smulsă de sub picioarele tale ca un preș, e pentru că, în timp ce tu nu erai atent, valorile tale au fost reclasificate pe tăcute ca prejudecăți urâte și acum problema ești tu.

Crezi în libertatea de expresie? Nu, crezi în discursul de ură, și ești criminal.
Îți place suveranitatea democratică? Atunci ești xenofob și fascist.
Vrei o societate seculară, rasist islamofob ce ești? Răspândești ură.
Și sper că folosești pronumele corecte, dacă nu vrei să fii exclus, în numele incluziunii.

Pe scurt: nu e nici un loc pentru cei ca tine în noul viitor luminos pe care îl construim.
Dacă crezi că ai adevărul de partea ta, habar n-ai cu ce ai de-a face. Adevărul este incorect și de aceea inadmisibil.
Dacă crezi ca ai legea de partea ta, las-o moartă. Legea protejează sentimentele acum. Doar că nu ale tale. Sentimentele tale sunt ură.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bine, dar cum e cu libertatea ta de expresie conform declarației drepturilor omului, mă întrebi optimist. Drăguță încercare, dar știm amândoi că drepturile omului nu se aplică opiniilor greșite. Ce-ești nebun? Opiniile greșite sunt ură.
Sentimentul bate argumentul rațional acum. Iar argumentul rațional care rănește sentimentele cuiva este – ai ghicit – ură.
Nu mai e vorba de argumente si idei acum. Acel tip de discuție e nelegitimă. E vorba despre cum ești tu un monstru rasist și provoci diviziune și răspândești ură. Și e vorba de a-i elimina agresiv pe acei periculoși troglodiți fasciști ca tine din societatea noastră, ca pe un cancer.

Asta doar ca să știi cu ce ai de-a face. Bun venit în utopia progresistă.

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button