Marxism cultural

Curtea Supremă a SUA decide că Administrația Trump poate continua pentru moment politica restricționării accesului transsexualilor la serviciul militar

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că, pentru moment, Administrației Trump își poate implementa politica în cazul restricționării accesului transsexualilor la serviciul militar. Cinci judecători s-au pronunțat pentru, iar 4 au votat împotrivă. Curtea și-a declinat responsabilitatea de a analiza legalitatea politicii administrației prezidențiale, până la o decizie a Curții de Apel.

În noiembrie 2018, avocatul administrației prezidențiale, generalul Noel Francisco, a cerut o deciziei urgentă a Curții Supreme, până la pronunțarea Curții de Apel, pe motiv că în absența unei astfel de decizii, instanțele inferioare blochează politica administrației, care este „necesară pentru a avea un Departament al Apărării în cea mai puternică poziție pentru a apăra poporul american”. Francisco a invocat studiul departamentului care a ajuns la concluzia că admiterea persoanelor cu disforie de gen în serviciul militar afectează eficacitatea și capacitatea de reacție a armatei.

Președintele Trump a anunțat în 2017 că Departamentul Apărării nu va mai permite transsexualilor să activeze deschis în forțele armate.

Politica stipulează că transsexualii pot continua să activeze în armată și va permite înrolarea recruților care nu sunt în tranziție către celălalt sex.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Persoanele cu disforie de gen pot activa, dar numai potrivit sexului natural, iar Pentagonul a dat asigurări că aceștia nu vor fi concediați sau lipsiți de tratamentul medical, până la finalizarea implementării politicii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button