eutanasie

Adunarea Episcopilor Ortodocși din Benelux se implică în protecția victimelor abuzului sexual și condamnă eutanasierea pacienților psihiatrici din aceste țări

Adunarea-Episcopilor-Ortodocsi-din-Benelux-2

Basilica.ro, 8 iunie 2017

Episcopii Ortodocși din Benelux (CEOB) s-au reunit miercuri, 7 iunie 2017, pentru a 13-a oară, la sediul Mitropoliei Ortodoxe din Bruxelles (71 Avenue Charbo), sub președinția Mitropolitului Athenagoras al Belgiei (Patriarhia Ecumenică). De asemenea, au fost prezenți Arhiepiscopul Simon (Patriarhia Moscovei), Episcopul Marc Nemțeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (care a reprezentat Patriarhia Română), Episcopul Dositei (Patriarhia Georgiei) și Arhiepiscopul Michel (Biserica Ortodoxă Rusă din afara granițelor – Patriarhia Moscovei).

Ierarhii au schimbat idei cu privire la necesitatea unei mai bune integrări sociale și lingvistice a parohiilor ortodoxe în societățile locale, la problemele din jurul predării orelor de religie, precum și cu privire la proiectul creării unei școli ortodoxe în Valonia-Bruxelles.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Asemenea altor religii din Țările de Jos, episcopii au acceptat și semnat o rezoluție pentru crearea unei permanențe cu scopul asigurării unui sprijin adecvat pentru eventualele victime ale abuzului sexual și a familiilor lor.

Membrii Adunării Episcopilor din Benelux își reafirmă respectul pentru demnitatea vieții umane și dezaprobă practica eutanasiei pentru pacienții internați la psihiatrie. În acest sens, ei își exprimă sprijinul pentru declarația recentă a episcopilor catolici din Belgia care îndeamnă la o poziție reținută și continuarea dialogului privind eutanasierea persoanelor cu probleme psihice.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button