bioeticăeutanasie

Ministru lituanian: eutanasie în loc de îngrijiri paliative

1235465_243533872468117_1843049119_n

Rimante Salaseviciute, Ministrul Sănătății din Lituania, a afirmat de curând că eutanasia ar putea fi o opțiune pentru cei care „nu doresc să-și chinuie familia cu spectacolul suferinței lor”.

Oficialul a mai afirmat și că sprijină eutanasia în cazul copiilor. Însă Biserica Catolică și mulți medici se opun acestei viziuni.

Dr. Andrius Narbekovas, care este și preot, și membru în comisia de bioetică a Ministerului Sănătății din Lituania, a declarat, citat de Bioedge.org: „Ministerul Sănătății ar trebui să protejeze sănătatea și viața, nu să caute căi de a le ucide. Sigur că e profitabil și economic. Dar o societate democratică trebuie să înțeleagă clar că trebuie să-și îngrijească, nu să-și ucidă bolnavii”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Bioedge.com
Foto: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button