familie

40 de europarlamentari din 11 țări cer deblocarea organizării referendumului pentru căsătorie cerut de milioane de români

40 de Membri ai Parlamentului European din toate grupurile parlamentare au solicitat Președintelui României și liderilor tuturor partidelor politice din Parlament să „sprijine organizarea fără întârziere a referendumului”.

„În 2016 o inițiativă civică fără precedent a strâns trei milioane de semnături în sprijinul unei propuneri de revizuire a Constituției României, prin referendum, cu scopul de a proteja căsătoria. Cu toate acestea, referendumul este blocat ca urmare a nenumăratelor impedimente și amânări procedurale. În scrisoare, Membrii Parlamentului European din 11 țări (incluzând Italia, Olanda, Germania și Republica Cehă) au evidențiat „sprijinul democratic fără precedent” exprimat în favoarea referendumului și importanța organizării sale”

Sursa: ADF International


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button