viol

Violată la 13 ani, a refuzat avortul. O decizie pe care acum, după trei ani, nu o regretă deloc

ashley7

de Monica Kelsey, Life News

De multe ori ne întrebăm ce ne conduce, ce ne motivează să trecem peste obstacole aparent insurmontabile, sau ce ne motivează să ne sculăm în fiecare dimineață, să respirăm adânc și să ne confruntăm cu o nouă zi.

Pentru o fată de 16 ani pe nume Ashley, răspunsul este simplu. Se numește Aiden și este pe cale să-și sărbătorească al doilea an de viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acum aproape doi ani, Ashley m-a primit acasă la mama sa, pentru a sta de vorbă. Vroiam să o ajut cu ce puteam, ea având doar 13 ani și fiind însărcinată în urma unui viol. Nu am realizat atunci că eu voi deveni parte din familie și ele vor deveni parte din mine.

Citește și:La 14 ani, victima unui viol păstreazã copilul, în timp ce violatorul frecventează aceeași școalã

În timpul petrecut împreună, Ashley a devenit ca o fiică pentru mine, iar Aiden ca un nepot (chiar dacă nu am nicio idee despre ce înseamnă să fii bunică).

Ashley este cu adevărat o eroină din mai multe puncte de vedere. Nu numai că această adolescentă vulnerabilă și înspăimântată a ales viața pentru fiul ei, dar ea l-a înfruntat cu curaj pe violatorul său și a contribuit la urmărirea penală și condamnarea lui pentru viol.

În ultimii doi ani, sprijinul pentru Ashley s-a înmulțit și prietenii au ajutat-o pe această tânără mamă, făcând-o să înțeleagă ce înseamnă să fii susținător al vieții.

Să fii pro-viață nu înseamnă doar să salvezi copii de la avort. Este un drum lung și dificil alături de persoane ca Ashley și Aiden, începând din ziua în care le-ai cunoscut povestea.

În urmă cu câteva luni, Ashley a împlinit 16 ani. Acum învață pentru obținerea permisului de conducere și se pregătește pentru o slujbă part-time. Deși e greu să se împartă între școală și „cariera” de mămică, ea perseverează, pentru că știe că ceea ce face este important: „Să fiu mamă la 16 ani și încă să fiu la școală este una din cele mai mari provocări din viața mea, dar este și cea mai mare satisfacție”, spune ea.

Săptămâna viitoare, Aiden, un copil vibrant, inteligent și plin de viață, va împlini doi ani, iar mama lui nu ar putea fi mai mândră: „El e totul”, spune ea. Lui Aiden îi place să stea afară și să se joace în parc, așa că tânăra mamă își dorește să-i cumpere un leagăn.

Chiar dacă Aiden a fost conceput în urma unui viol, Ashley crede că fiul ei este un miracol și o sursă de inspirație: „Jur că, dacă nu ar fi fost Aiden, nu aș fi astăzi aici. Mi-a schimbat viața mai mult decât și-ar putea imagina cineva, iar aceasta s-a întâmplat într-un moment în care eram dărâmată. Aveam 13 ani și eram speriată, nu știam ce îmi rezervă viitorul. Acum am 16 ani, sunt complet încrezătoare în viitorul meu de mamă, mentor și cel mai bun prieten al băiețelului meu. Acum mai are o săptămână până să împlinească doi ani. E foarte inteligent, e mare deja, plin de viață și foarte fericit. Dumnezeu m-a binecuvântat cu el și nu aș dori ca viața mea să fie altfel. Îmi iubesc fiul. Aiden m-a salvat”, mărturisește Ashley.

Notă: Până la vârsta de 37 de ani, Monica Kelsey, autoarea acestui material, a știut doar că a fost adoptată, dar fără să cunoască circumstanțele conceperii ei. Abia atunci a aflat că mama ei biologică fusese violată cu brutalitate, rămânând însărcinată la vârsta de 17 ani. Chiar dacă avortul era ilegal, ea a încercat să avorteze și să își refacă viața. După ce a fost condusă către o locație secretă pentru a avorta, mama Monicăi s-a răzgândit, pentru că procedura era ilegală. O puteți urmări pe Monica Kelsey pe facebook la www.facebook.com/mkprolife sau puteți vizita site-ul ei la www.MonicaKelsey.com

Citește și:De la un viol oribil la diamant veritabil: Povestea Monicăi Kelsey

Traducere: Corina Manuc

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button