Șase judecători obligați să oficieze „căsătorii” homosexuale demisionează

gm

LifeSiteNews.com, 31 octombrie 2014

Începând din 10 octombrie, cel puțin șase judecători din statul american Carolina de Nord au demisionat din cauză că erau obligați să oficieze „căsătorii” homosexuale. Convingerea lor este că o căsătorie poate avea loc doar între un bărbat și o femeie și au ales să renunțe la locul de muncă în momentul în care au fost obligați de către statul Carolina de Nord să oficieze „căsătorii” între persoane de același sex.

Judecătorii se numesc John Kallam Jr., Gilbert Breedlove, Bill Stevenson, Tommy Holland, Gayle Myrick şi Jeff Powell (Jackson County).

Pentru Stevenson, a cărui familie se baza pe venitul lui de 50.000 de dolari pe an, nu a fost o decizie uşoară.

„M-am rugat pentru asta; am cerut înţelepciune”, a declarat Stevenson pentru publicaţia Christian Examiner. „Cred că inimile noastre s-au lăsat conduse de grijile lumii, de dorinţele noastre şi în cele din urmă de intensa noastră aroganţă împotriva Domnului, ceea ce reprezintă principala noastră vinovăţie.”

„Am respins autoritatea absolută a Scripturii, ceea ce Părinţii Fondatori ai Naţiunii noastre au ştiut preabine să nu facă… Atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament, homosexualitatea nu este aprobată de Domnul şi, din moment ce Domnul nu o face, nu aş putea face ca statul să-şi dea girul pentru o relaţie care este în răspăr cu Scriptura”, a mai declarat Stevenson.

În alt interviu, acordat publicaţiei Christian Post, Stevenson a mai spus următoarele despre decizia de a renunţa la venitul său fără să aibă un plan de rezervă: „Nu-mi place să fac paradă de citate biblice, dar se spune: ce-i este de folos omului să câştige lumea toată dacă îşi va pierde sufletul? Aşa că pe asta am mizat”.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.