homosexualitate

Chiar și un blogger homosexual admite că „Zilele Gay” de la Disney World sunt dezonorante

Când spui Disney, te gândești la frumoasele desene animate ce ne-au încântat copilăria, la parcurile de distracții cu tematică la care am fost sau la care visăm să ne ducem copiii. Cum ar fi, ca după un an sau mai mulți în care v-ați făcut planuri despre cum veți petrece câteva zile cu copiii acolo, să ajungeți în fața caselor de bilete, eventual să le și cumpărați, iar intrând în parc să dați peste o mare de oameni participând la Ziua Gay. Și asta fără să fi fost anunțat în prealabil.

De la începuturile sale modeste,în 1991, sub forma unei celebrări informale de o zi în parcul Disney World, în care 3.000 de participanți gay și lesbiene îmbrăcau tricouri roșii și mergeau în jurul parcului, Zilele Gay de la Disney World, de asemenea, cunoscute sub numele de Zilele Gay Orlando, au evoluat ajungând să fie în prezent una dintre cele mai faimoase sărbători gay din lume. În 1995 deja participarea se ridica la 5.000 de persoane iar in 2010, 150.000 de LGBT împreună cu familiile, pritenii și susținătorii lor au participat la adunarea de șase zile (ce include diversepetreceri în piscine, convenții, festivaluri, concerte, petreceri, activități pentru copii, etc), ultima zi fiind rezervată parcului de distracții Disney.

De asemenea, un eveniment asemănător, „Zilele Gay Anaheim la Disneyland”, are loc în fiecare an în California în luna octombrie.

În anul 2003 s-a estimat că au fost cheltuite 15 milioane de dolari de către comunitatea gay ce a participat la aceste evenimente. Deși Compania Disney neagă în fiecare an implicarea sub orice formă la acest eveniment, sumele considerabile pe care le câștigă nu au de ce să o determine să sancționeze evenimentul, în pofida numeroaselor proteste și boicoturi care au loc de fiecare dată din partea comunităților creștine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Florida Family Association a creat o campanie care utilizează bannere ce sunt expuse deasupra orașului cu ajutorul aeronavelor și care avertizează familiile cu privire la Ziua Gay înainte de a intra în Disney World.

Grupul a avut câte o echipă ce a participat la mai multe „Gay Days” din anii trecuți și au privit cum în mod curent, „mii de oameni intră în parc după ce au plătit pentru parcare, bilete și noutăți, doar pentru a vedea o orgie gay și apoi să părăsească parcul imediat”.

„One Million Moms”, o ramură a Asociației Familiei Americane a contactat în mod curent Disney de-a lungul anilor. Răspunsul acestora a fost că nu sponsorizeaza evenimente gay-tematice, dar, de asemenea, nu vor intreprinde nicio acțiune pentru a opri desfășurarea lor.

Evenimentul nu este criticat doar de heterosexuali. Pete Werner, fondator al DIS Unplugged, este un auto-declarat homosexual de 42 de ani. Iată ce scrie pe situl său:

„Sunt un bărbat gay de 42 de ani ce trăiesc în Orlando.

Am urmarit de-a lungul anilor cum Zilele Gay au crescut ca număr de participanți dar și ca scop. Ceea ce a fost cândva un mic grup de bărbați gay și lesbiene bine-intenționați s-a transformat – și după opinia mea, într-un mod deformat – în ceea ce este acum, nimic mai mult decât un spectacol josnic de indulgență de sine și indecență.

Nu contează cât de rușinos sună ultima afirmație, dar îmi place să cred că am fost crescut cu un anumit sentiment de decență și un bun simț despre ceea ce este bine și rău. Există un timp și un loc pentru toate, dar Disney World nu este acela în acest caz.

De-a lungul anilor am auzit și am asistat la ceea ce este denumit în mod obișnuit PDA (afișarea publică a afecțiunii) în zilele gay, și acest lucru se face aproape întotdeauna în văzul întregii familii, sau cel puțin a copiilor. Nu-mi pasă dacă ești hetero sau homosexual, există unele lucruri pe care copiii nu au nevoie să le vadă – și, credeți-mă, două femei sărutându-se în fața Castelului Cenușăresei este primul de pe această listă.

Nu mă pot abține să mă gândesc și să îmi pară rău pentru familiile neavizate care au strâns bani pentru o excursie făcută o dată în viață, ce ajung și descoperă că, de fapt, Disneyland a fost invadat de bărbați-femei și tineri rași pe tot corpul. Nu faptul în sine ar fi o problemă, dar numărul mare de oameni care își expun în mod ostentativ sexualitatea în fața tuturor în timpul acestui „eveniment” nu este decât un lucru dezonorant.

Este Regatul Magic locul în care un copil de 5 ani să înceapă a-și întreba tatăl de ce doi bărbați se sărută? Întotdeauna am crezut că cel mai bun mod prin care noi, în calitate de homosexuali și lesbiene, am putea promova cauza noastră, ar fi acela de a ne trăi pur și simplu viața în mod deschis și cu demnitate. Nu ascunzându-ne de rușine și nici băgând cu forța convingerile sau stilul nostru de viață pe gâtul celorlalți. Nu-mi place când aud spunându-mi-se că voi arde în iad pentru că sunt gay și, cu siguranță, cea mai mare parte a lumii libere ar aprecia o vizită la Disney World care să nu includă vederea unor bărbați purtînd pantaloni mulați extrem de scurți și anunțuri de lubrifianți afișate vizibil în întreg hotelul.

Argumentul care este de multe ori adus în față este acela că de ce grupurile creștine se pot aduna la Disney World iar noi, nu? Destul de corect, cu excepția faptului că „Night of Joy” (concert creștin care are loc la Disnayland în fiecare an) este un eveniment ce nu este deschis publicului, necesitând intrare separată. Regatul Magic este închis pentru public la un anumit moment și se permite intrarea numai a acelor persoane care aleg să fie acolo Însă familiilor care vin în Regatul Magic în perioada Zilelor Gay nu li s-a oferit luxul de a alege. Deoarece Disney nu sancționează evenimentul, acesta nu este menționat nicăieri, nici măcar atunci când se fac rezervări pentru acea săptămână. Credeți-mă, în cazul în care un grup religios ar strânge 100.000 de creștini pentru a merge și „a se face cunoscuți”, în Regatul Magic o zi pe an, începând să-și impună în mod ostentativ stilul lor de viață în fața vizitatorilor, ținându-le predici în timp ce ei încearcă să se plimbe în Space Mountain – o multime de oameni s-ar revolta.

Apoi, există și problema drogurilor. Este cunoscut în întreaga comunitate gay din Orlando că, dacă dorești droguri bune și sex grozav, prima săptămână a lunii iunie este o oportunitate. Atât de mare încât biroul Orange County Sheriff a considerat necesar să pună agenți și câini care pot detecta drogurile în holurile hotelurilor gazdă. Nu vreau să presupun că fiecare persoană care ia parte la Zilele gay folosește droguri – căci marea majoritate nu o fac – dar nimeni din comunitatea gay nu poate nega cât de răspândită este această problemă, iar problema călătorește cu noi.

Trebuie să vă spun că mă simt inconfortabil scriind aceste lucruri. De câți ani am acest site nu l-am mai folosit niciodată pentru a face cunoscute convingerile mele politice sau de altă natură, și mă îndoiesc serios o că o voi mai face vreodată. Dar, știind câte ceva despre Disney, și, ca homosexual, am simtit că am ceva de spus pe această temă – ceva ce ar trebui spus, ceva ce mulți oameni buni, decenți și raționali simt – dar nu vor exprima niciodată în mod deschis de teama unei catalogări de „incorectitudine politică”.

M-am săturat să văd acest loc pe care îl iubesc întinat de tot felul de nonsensuri care au loc de obicei în timpul Zilelor Gay. Regatul Magic nu este un loc pentru luări de poziție sau pentru a promova o agendă.

Și înainte de a primi mailuri de la frații mei gay în care sa fiu jignit datorită opiniilor expuse, permiteți-mi să fiu clar: Sunt mândru de cine și ce sunt, dar pur și simplu nu simt nevoia de a forța lumea sa fie de acord cu acest lucru. Disney este un loc unde realitatea este suspendată, cel puțin pentru un timp. Nu este un loc pentru agenda politică a cuiva – fie de dreapta sau de stânga. Păstrați Key West în Key West – și lăsați Disney să fie Disney!

Prelucrare după:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button