sarcinăstudii şi cercetări ştiinţifice

Ziarul american New York Times descrie „bătaia inimii” copilului nenăscut ca fiind „pulsație embrionară”

Ziarul New York Times a descris bătăile inimii unui copil nenăscut ca fiind „pulsații embrionare” într-un articol publicat recent, care atacă mișcarea pro-viață îndrăzneață din mai multe state americane. Mai multe state au adoptat versiuni ale legii Heartbeat (Bătaia inimii), care interzic, în esență, avorturile după detectarea unei bătăi a inimii. Aceasta se întâmplă de obicei de la șase săptămâni de sarcină. Louisiana este ultimul stat care a luat măsuri, guvernatorul democrat John Bel Edwards, fiind pro-viață, și-a exprimat sprijinul pentru proiectul de lege.

Tratând acest subiect, ziarul New York Times (NYT) a optat pentru utilizarea expresiilor care dezumanizează copiii nenăscuți, referindu-se la bătăile inimii unui copil nenăscut ca fiind „pulsații embrionare”. În loc să folosească expresia „bătăi de inimă”, New York Times a folosit cuvintele „pulsația a ceea ce va deveni inima fătului”. De asemenea, a descris legislația ca fiind un „proiect de lege ale așa-ziselor bătăi de inimii ale fătului” – ca și cum ar pune la îndoială dacă copilul nenăscut are de fapt o inimă sau o bătaie a inimii.

Sursă: breitbart


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button