familie

VIDEO. Refugiați din Finlanda. O dramă similară cu a familiei Smicală. Copilul a renunțat la cetățenia finlandeză

Robert Rantala:

Când m-au dus acolo, polițistul m-a întrebat de mai multe ori ,,te bate mama ta, te abuzează?” și am răspuns că nu, nu mă bate.

După interviul de la poliție, Robert a ajuns la orfelinat.

Apoi m-au dus la întâlnire cu cei cărora vroiau să mă dea spre adopție dar le-am spus că eu nu voi fi niciodată copilul lor, că eu am proprii mei părinți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O doamnă face turul unei case de copii, prezentând facilitățile și climatul familial pe care aceasta îl oferă: bucătărie, living, jucării, blabla. Ține strâns în mână o legătură cu multe chei, iar la intrebarea reporterului, răspunde cu seninătate că ușile sunt încuiate deoarece copiii nu pot ieși afară neînsoțiți, ei ,,având uneori nevoie de îndrumare”. Nu spune dacă există și situații diferite de cele din categoria ,,uneori”.

În fața unei clădiri care arborează drapelul Finlandei, îl revedem pe copilul Robert Rantala distrugând actele care îi atestă naționalitatea finlandeză. Rupe demonstrativ câte o filă pentru suferința cauzată fiecărui membru al familiei sale, plus încă o filă pentru toți ceilalți copii care trec prin ce a trecut el. Strivește hârtiile cu piciorul. Nu mai vrea să fie finlandez. În țara fericirii, el a fost nefericit.

Nota redacției: Tatăl finlandez și mama rusoaică au renunțat la confortul din Finlanda și au ales să trăiască într-o garsonieră de la marginea orașului Sankt Petersburg. Împreună, ca o familie.

VIDEO

Traducerea: Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button