familie

BREAKING. Mihai Smicală: „Am fugit fiindcă m-au sunat la școală de la casa de copii și mi-au zis că vin să mă ia. Vreau o viață normală și cei care mi-au făcut asta să plătească!”

de Redacția Stiripentruviata.ro

A fost făcut public un video în care Mihai Smicală explică de ce a fugit de la casa de copii. Era la școală când a primit un telefon de la centrul de copii în care era obligat să locuiască de aproape cinci ani. I-au spus că vin să-l ia de la școală.

S-a temut că urma să-l ducă într-un loc de unde nu mai putea să-și vadă mama și poate nici nu mai putea urma unul din cele mai bune gimnazii din Finlanda, unde a fost acceptat de curând. Performanțele lui școlare sunt fără precedent pentru copiii din sistemul de protecția copilului din Finlanda.

Transcrierea mesajului lui Mihai Smicală:

„Salut! Eu sunt Mihai. Am fugit de la casa de copii pentru că mi-a fost frică. M-au sunat de la casa de copii când am fost la școală și mi-au zis că vin să mă ia. Mi-a fost frică că au să mă ducă undeva unde n-am să o mai văd pe mama mea. Și va rog ca să mă ajutați cumva, să mă scoateți de aicea de la casa de copii și poate și din Finlanda, că eu nu mai pot! Vreau la mama mea, vreau să am o viață normală, ca și ceilalți… și vreau ca ăia care au facut asta să plătească!

La finalul filmării a fost compilat și un fișier audio cu vocea Mariei Smicală. Și ea cere la mama:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Salut! Eu sunt Maria. Eu fac (sunt) bine. Mie mi-e frică că dacă merg inapoi in casa de copii nu pot să văd pe mama… nu pot să traiesc normal viața…Vreau acasă la mama!”

De curând, Mihai a fost găsit, la fel și sora lui, care fugise și ea din centrul de copii, iar cei doi frați au fost duși la psihiatrie, în timp ce mama lor este anchetată de poliție și se teme că va fi arestată. Mihai mai fusese amenințat că va fi internat la psihiatrie și înainte să fugă din centru. „Mihai este foarte bun la scoala, este un copil linistit si nu are nici o problema de comportament.Decat ca se opune torturii la care este supus”, scrisese de curând mama lui pe Facebook.

Între timp, protestele continuă în țară. Românii le cer autorităților să recupereze copiii, cetățeni români, și să asigure repatrierea familiei în România.

Din păcate, dintre persoanele publice importante, doar PS Macarie, episcopul ortodox român al Europei de Nord, și europarlamentarul Maria Grapini au susținut-o public și constant pe Camelia Smicală și pe copiii ei, care au fost despărțiți de mamă contra oricăror legi și uzanțe europene în domeniul protecției copilului.

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

2 Comments

 1. A venit MOMENTUL CA ABSOLUT TOTI ROMÂNII SA LUPTAM PENTRU CA DREPTURILE COPIILOR DOAMNEI DR. CAMELIA SMICALA SA FIE APARATE DE GUVERNUL ROMANIEI + DE PARLAMENTUL ROMANIEI + DE PRESEDINTELE ROMANIEI …
  ADICA DE AUTORITATILE STATULUI ROMAN CARE SUNT PLATITE DIN BANUL PUBLIC DE POPORUL ROMAN PENTRU CA DREPTURILE CETATENILOR ROMANI SA FIE RESPECTATE ORIUNDE SE AFLA EI IN TARA SAU IN STRAINATATE…
  ROMÂNI …
  UNIREA FACE PUTEREA
  TREZIȚI-VĂ…CA AȚI DORMIT DESTUL
  TREZIȚI-VĂ…CA ATI SUFERIT DESTUL
  TREZIȚI-VĂ…PANA NU E PREA TÂRZIU !!!
  UNIREA ESTE PIATRA FUNDAMENTALA A FERICIRII NEAMULUI ROMÂNESC = GHEORGHE POP DE BĂSEȘTI LA 1918

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button