familie

FOTO, VIDEO. Protest pentru copiii Smicală la Ambasada Finlandei de la București

de Redacția Stiripentruviata.ro

Protestele în favoarea reîntoarcerii copiilor Smicală alături de mama lor au continuat tot weekendul la București. După protestul de vineri, din fața guvernului, la care s-a cerut repatrierea familiei întregite în România, deoarece copiii sunt cetățeni români, ca și mama lor, sâmbătă și duminică a fost pichetată Ambasada Finlandei.

Unul din participanții la pichetul de duminică a spus:

„Cine crede că lui nu i se poate întâmpla se înșală.”

Participanții îi cheamă pe români „să iasă din lumea virtuală și să facă ceva concret”, în lumea reală, pentru a-i sprijini pe copiii Smicală și pe mama lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Protestele din fața Ambasadei Finlandei vor continua în fiecare weekend, sâmbăta și duminica de la ora 13:00.

Situația este una extrem de gravă. După ce Mihai și Maria Smicală au fugit din centrele de copii în care erau ținuți separat și împotriva voinței lor, poliția i-a internat la psihiatrie.

Camelia Smicală, mama lor, se teme că va fi și ea arestată. După fuga copiilor, poliția a anchetat-o, acuzând-o că influențează copiii în mod negativ („alienare parentală”) și de aceea ei nu se pot obișnui în centre, departe de mama lor.

VIDEO

FOTO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button