autism

VIDEO: La o școală din Pitești, părinții refuză integrarea unui copil cu tulburări de spectru autist. Responsabilii școlari și psihologul spun că elevul nu reprezintă un pericol

Și în cursul zilei de 18 octombrie, pentru a doua zi consecutiv, elevii din clasa 7-a, au refuzat să stea la ore alături de colegul lor diagnosticat cu ADHD. Conducerea școlii dezaprobă ferm protestul.

ALIN VLAD, directorul Școlii nr. 16 din Pitești: „Trebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la școală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ținut și ieri și azi și s-au pus absențe pentru elevii care nu au venit la ore.”

La fiecare 10 absențe nemotivate, copiilor li se va scădea un punct din nota la purtare. Cu toate acestea, părinții nu vor să renunțe la demersul lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Iuliana Pârvu, președinta comitetului de părinți: „Cu nota scăzută la purtare își vor pierde bursele, dar asta este, ne vom asuma și asta.”

protest

Elevul respins de colegi merge deja la psiholog.

Narcis Sima, psiholog: „În momentul actual nu prezintă o întârziere în dezvoltarea cognitivă. În opinia mea, minorul nu prezintă un pericol social.”

Colegii de clasă spun însă că băiatul este agresiv cu ei, fizic și verbal.

Irina Gruia, psiholog: „Respingerea este trăită cu multă tristețe, cu multă agresivitate în interior, cu tensiune, cu sentimentul de nedreptate. În cazul copiilor cu ADHD, acest dezechilibru este trăit mult mai intens.”

Inspectoratul școlar a încercat să medieze conflictul, dar fără rezultat.

Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeș: „Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinții către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i învețe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioși, cu îngăduință față de colegul lor.”

Din păcate, școala românească nu este pregătită să gestioneze astfel de situații. O recunosc și reprezentanții Ministerului Educației.

Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației: „Din păcate, nu toți profesorii au competențele necesare pentru a gestiona astfel de situații, și pentru a gestiona într-un mod cât mai pedagogic și firesc cu putință integrarea copiilor în învățământul de masă. Pentru că trebuie spus foarte clar: acești copii trebuie să își găsească locul într-o clasă.”

Sursa: Digi24 TV


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button