autismdizabilităţifamilie

Echipa de fotbal a unui liceu din statul american Idaho participă la ziua de naștere a unui băiețel de 9 ani cu autism

Christian Larsen este un băiețel de 9 ani cu autism din orașul Boise, capitala statului american Idaho. În luna mai Lindsay, mama lui Christian, a trimis invitații celor 25 de colegi de clasă pentru a participa la petrecerea organizată cu ocazia zilei  de naștere a lui Christian, programată pentru 4 iunie. Dintre toți colegii doar o fetiță a anunțat că va veni la petrecere. Lindsay și-a exprimat tristețea printr-o postare pe Facebook unde a scris că „înțelege că nu este ușor să încerci să fi prieten cu cineva care are izbucniri și plânge în clasă” și i-a mulțumit colegei care și-a anunțat prezența.

La câteva zile după postare, Lindsay a fost contactată de către Dan Holtry, antrenorul echipei de fotbal american a liceului din Nampa (localitate situată la 20 km de Boise). Acesta a întrebat-o dacă poate veni la petrecere însoțit de unii dintre cei mai buni jucători din echipă, iar oferta a fost acceptată cu bucurie. Antrenorul Holtry le arătase elevilor săi postarea lui Lindsay și le ceruse părerea, iar aceștia  au fost entuziasmați de ideea de a-i face o surpriză plăcută lui Christian.

Așa cum a promis, antrenorul Holtry a venit la petrecere împreună cu elevii săi. Aceștia au sosit în echipamentul de joc al liceului, cântându-i „Mulți Ani Trăiască!”, provocându-i o adevărată surpriză lui Christian. Surpriza pentru Christian a devenit și mai plăcută când a văzut cadourile din partea echipei de fotbal – un set de echipament de fotbal american cu însemnele echipei liceului Nampa și o minge de fotbal.

Pe tot parcursul petrecerii tinerii s-au jucat cu Christian, rămânând până la terminarea evenimentului. „Am rămas fără cuvinte. Fără cuvinte. Aceasta este cea mai tare zi de naștere! Am avut multe zile tari în viața mea și aceasta este una din ele! ”, au fost câteva dintre remarcile lui Christian, un băiețel de 9 ani cu autism, făcut fericit de ziua lui de către un grup de liceeni inimoși îndrumați de antrenorul lor de fotbal, un  adevărat profesor nu numai de sport, ci și de viață. „Există atât de mult bine în lume, iar atunci când lucrurile sunt dificile, binele strălucește și mai mult”, a concluzionat Lindsay într-o postare pe Facebook după fericitul eveniment.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: foxnews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button