dizabilităţi

California: Primii studenți cu autism non-verbal au absolvit Universitatea Berkley

de Redacția Stiripentruviata.ro

David Teplitz și Hari Srinivasan, doi tineri care au autism și apraxie, au intrat în istorie care primii absolvenți cu aceste dizabilități din istoria Universității Berkley, California.

Apraxia este o afecțiune care nu permite utilizarea voluntară a anumitor mușchi – în cazul celor doi tineri, mușchii care acționează gura și limba. Universitatea a creat condițiile pentru ca ei să comunice la examene și evaluări prin intermediul computerului.

David Teplitz a absolvit Studii Politice, iar Hari Srinivasan a absolvit Psihologie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Hari a câștigat numeroase distincții academice, situându-se pe locul 5 din 11.000 de studenți și a fost nominalizat la titlul de cel mai bun student al Facultății de Psihologie.

În toamnă, va începe studiile doctorale în Neuroștiințe la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee.

Ambii au absolvit cu a doua specializare în Studiul dizabilităților.

„Educația și șansa de a contribui la societate erau ca o vitrină cu prăjituri la care mă uitam din afară cu jind”, a scris Hari pe blogul său. „Accesul la educație superioară pentru persoane ca mine este un lucru câștigat cu greu și mi-a plăcut enorm totul, am savurat anii de studiu la Berkley și toate oportunitățile pe care mi le-a oferit.”

„Mă simt minunat că am absolvit. A fost visul meu de mulți ani și sunt mândru că am reușit. Sper să-i inspir și pe alții ca mine care vor să meargă la facultate, ca să știe că se poate”, a declarat și David Teplitz, prin intermediul computerului, pentru televiziunea ABC 7.

„Vreau să transmit că putem realiza multe dacă ni se permite să participăm”, a mai spus David.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button