autismdizabilităţi

Un artist improbabil: la doi ani după ce a pus prima dată mâna pe pensulă, acest adolescent are un succes uimitor

Un adolescent de 14 ani din Toronto, Canada, și-a descoperit din întâmplare talentul de pictor.

Cu doi ani în urmă, mama lui i-a cumpărat pensule și culori, care s-au dovedit a deveni pentru el mai mult decât un simplu hobby.

Prin culorile și picturile sale, el reușește să se exprime, deoarece suferă de autism, iar abilitățile sale lingvistice și de înțelegere sunt limitate. În doi ani, galeriștii de artă au ajuns să-i organizeze expoziții la care lucrările se vând în avans.

Din artă a câștigat deja aproximativ 50.000 de dolari, iar mama lui este foarte mândră de independența și talentul lui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Povestea sa este prezentată într-un video creat anul trecut de compania Samsung, care a donat pentru copiii cu autism 500 tablete având instalată pe ele aplicația Look At Me. Aceasta îi ajută, prin intermediul tabletei, să își concentreze privirea asupra chipului interlocutorului, căci cel mai cunoscut simptom în autism este inabilitatea de a face aceasta în mod natural.

VIDEO

FOTO

Surse: http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/toronto-artist-with-autism-wins-award-1.4424088
https://niamjain.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button