avort

VIDEO. În cinci orașe din România a început 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ, cea mai mare campanie internațională de conștientizare pro-viață prin veghe pașnică și rugăciune

Miercuri, 14 februarie 2018, în cinci orașe din țară (Cluj, Iași, Năsăud, Roman și Timișoara) și alte 349 din întreaga lume, a reînceput 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ, o nouă ediție a campaniei internaționale de veghe cu post și rugăciune care își propune să sensibilizeze opinia publică în legătură cu problema avortului.

Prin veghe pașnică, post și rugăciune, voluntari de toate confesiunile creștine transmit mesajul că avortul nu este o soluție pentru o situație de criză și își exprimă disponibilitatea imediată și dezinteresată de a ajuta orice femeie în criză de sarcină.

La Cluj, voluntarii au început campania cu desene pro-viață pe asfalt în locul de desfășurare a campaniei.

VIDEO

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Organizatorii de la Iași au anunțat că 40 DE ZILE PENTRU VIAȚĂ nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune.

Iulia Călinescu, coordonator național, explică faptul că aceste campanii periodice oferă „o ocazie extraordinară de a informa publicul cu privire la implicațiile morale, fizice și psihice ale avortului asupra copilului, asupra femeii, asupra familiei și asupra societății, ca întreg”.

Din 2004 încoace, prin aceste campanii au fost salvate peste 14.000 de vieți, iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut cu până la 28%.

România este țara europeană cu cel mai mare număr de avorturi. Statisticile arată că în ultimii cincizeci de ani au fost efectuate peste 22 milioane de avorturi, număr mai mare decât populația actuală a țării. În medie, în România se fac, la momentul actual, aproximativ 220 de avorturi pe zi.

Paginile campaniilor locale din România:

https://web.facebook.com/40dezileCluj/
https://web.facebook.com/40-de-zile-pentru-VIATA-Gherla-1759637110919425/
https://web.facebook.com/40dezilepentruviataroman/
https://web.facebook.com/40zilebaiamare/
https://web.facebook.com/40deziletimisoara/

Mai multe informații:

veghe40dezile@gmail.com
40.proviata.ro
www.facebook.com/40dezilepentruviata

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button