avort

Curajul unei mame: a ales nașterea în locul „avortului terapeutic”

elizaveta

La 24 de ani, era deja de șapte ani pe culmea gloriei. Modelul de talie internațional Elizaveta Bulokhova călătorea în toată lumea, era celebră și avea un iubit care o iubea, pe Roman.

Dar în mai 2014, lumea ei s-a prăbușit, scrie VICE Canada. Era la Amsterdam, când partea dreaptă a maxilarului inferior i s-a umflat – o tragedie pentru cineva care are o meserie ca a ei.

Dar tragedia a fost și mai mare când bulokhova a aflat că era o formă rară de cancer osos, osteosarcom. Trebuia să i se elimine cea mai mare parte a maxilarului pentru a supraviețui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Foto sus: Blake Davenport
Makeup Artist: Denise Markey @ Timothy Priano
Hair Stylist: Ric Pipino @ Timothy Priano
Model: Elizaveta @ Q Models NY

Vestea și mai proastă era că operația de extirpare a tumorii reprezenta un risc pentru sarcina ei avansată, iar medicii recomandau oricum avortul înaintea începerii chemoterapiei. Nu era o decizie cu care să se împace:

Era un copil activ și îi vorbeam des când îl aveam în burtă. Odată i-am spus să nu se mai miște atât, fiindcă nu mai puteam să îl țin. Brusc, a încetat. Pur și simplu m-a ascultat și nu s-a mai mișcat.

Din cauza complicațiilor ivite după operația de extirpare a tumorii, chemoterapia a fost amânată. Cu toate acestea, ea era programată pentru avort terapeutic. Roman Troubetskoi, tatăl copilului și partenerul de viață al Elizavetei, își amintește:

Era o porcărie. Practic eram nevoiți să le cerem medicilor să ne ucidă copilul perfect sănătos, dar nu aveam de ales. Dar acum Valentin avea aproape 28 de săptămâni, așa că i-am întrebat pe doctori ce se putea face cu el? Nu era, oare, posibil să îl facem să se nască? Absolut, hai să o facem, au răspuns ei.

Valentin s-a născut prin cezariană în decembrie 2014. Iar anul acesta a uimit lumea, într-un pictorial de excepție, alături de mama sa pro-viață:

Foto sus: Manolo Ceron / Vice
Sursa: IJReview


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button