avort

Adolescentă de cincisprezece ani: „Ar trebui să avortez ca să rămân cu prietenul meu abuziv?”

abuz

de Ben Johnson, 14 noiembrie 2014

O scrisoare din partea unui adolescente către un autor de editoriale care oferă sfaturi, relevă alegerea dureroasă cu care se confruntă multe femei care au de-a face cu abuzul, abandonul și avortul.

Fata de cincisprezece ani le-a scris lui Jo Davison și Nik Brear că prietenul ei a lovit-o cu pumnii după ce a refuzat să avorteze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Adolescenta a spus că ea și prietenul ei se întâlneau de mai mult de un an de zile, se iubeau și au simțit că a face sex însemna mutarea releției lor pe un „alt plan”. Apoi a aflat că este însărcinată.

„Dintr-o dată nu vrea să mai aibă de-a face cu mine și mi-a dat chiar de înțeles cum că bebelușul ar putea să nu fie al lui, ceea ce m-a durut tare mult”, scrie ea. „Doar știe că e singurul băiat cu care m-am culcat vreodată.”

Părinții ei, după ce și-au revenit din șoc, „au fost minunați în privința asta. M-au sprijinit în a lua decizia care-i cea mai bună pentru mine, aceea de a păstra copilul.”

„De îndată ce-am aflat că sunt gravidă, am știut că nu puteam avorta”, a scris ea. „Dar prietenul meu a insistat să avortez și mi-a spus că dacă voi păstra copilul n-o să vrea să aibă de-a face nici cu el și nici cu mine. Acum o săptămână s-a enervat așa de tare în legătură cu asta, încât m-a lovit.”

Prietenul și-a cerut mai apoi scuze „și a plâns, spunând că a avea un copil i-ar împiedica să aibă rezultate foarte bune la școală și să-și construiască carierele dorite ca și avocați.”

„Ar trebui să avortez ca să nu-l pierd sau ar trebui să ascult ce-mi spune inima și ce-mi spun părinții și să fiu o mamă ce-și crește singură copilul?” întreabă adolescenta.

În mod inexplicabil, primul care i-a răspuns, Jo Davison, a insinuat că fata refuza să avorteze tocmai pentru a-și păstra prietenul.

Davidson a scris că, deși violența nu-și are nicio scuză, aceasta „este și un semn că el este cinstit față de el însuși. Iar asta e ceva ce eu nu văd la tine.”

„N-ar trebui să te gândești la păstrarea copilului ca pe un mijloc de a ține legătura cu el. Însă, în mod asemănător, n-ar trebui să avortezi tocmai ca să-l păstrezi”, scrie Jo.

Davidson a continuat, punând și ea presiune asupra fetei: „Trebuie să-ți iei gândul de la poveștile doar cu final fericit și să fii brutal de onestă cu tine însăți”, a scris. „Ești încă un copil; poți cu-adevărat să faci față maternității? Dacă aceasta va pune capăt carierei tale de vis, cum te vei simți atunci? Vei fi în stare să-i oferi copilului tău resurse nesfârșite de iubire, sprijin și sacrificiu de care are nevoie?”

Nik Brear a insistat asupra faptului că „nu are absolut nicio scuză pentru faptul de a te fi lovit.”

„Nu te păcăli crezând că asta îl face diferit de alți bărbați violenți”, i-a atras el atenția.

Brear a menționat că sexul duce în mod normal la reproducere. „Din păcate, asta e una din posibilitățile care pot apărea odată cu relațiile intime – indiferent de vârsta ta – iar tu ai de luat niște decizii foarte mature care îți vor afecta restul vieții.”

Un al treilea respondent, Dr. Jacqueline Lynch, medic psiholog consultant și director al Chrysalis Associates, a dat niște semne de aprobare pentru decizia părinților și a fetei. „Tu ai putea fi pregătită să fii mamă, însă prietenul tău nu este pregătit pentru a fi tată , a scris doctorul Lynch. „E de înțeles faptul că e speriat, însă e de neacceptat ca el să te șantajeze pentru a avorta.”

„Întreabă-te dacă merită să renunți la copilul tău nenăscut pentru el. Vrei să fii cu un bărbat care e pregătit să recurgă la violență ca să te facă să îndeplinești ce vrea el ?”

„Ai decis să păstrezi copilul și ai sprijin de acasă. Ar fi înțelept să-ți asculți părinții.”

Deși scriitorii pro-avort și „progresiștii spun că avorturile impuse sunt un mit, această adolescentă face parte dintr-un trend mai răspândit de avorturi impuse. Deși adesea nu sunt forțate în mod fizic să meargă la clinica pentru avorturi, acestea spun că sunt abuzate, manipulate emoțional sau obligate să avorteze de către părinți, prieteni, foști prieteni, soți, agresori, chiar polițiști.

Însă o rețea tot mai mare de activiști pro-viață din întreaga lume, distribuiți în centre care asigură sprijin în cazul crizelor de sarcină, le ajută pe tinerele mame să găsească sprijinul și resursele de care au nevoie pentru a duce la bun sfârșit sarcina.

Unele femei spun că alegerea de a-și păstra copilul a fost cea mai bună pe care au făcut-o vreodată.

 

Sursă: LifeSiteNews

Hemcinschi Flavia-Maria

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button