familie

VIDEO: 10.000 de orădeni în stradă la Oradea, în sprijinul Coaliției pentru Familie

14682120_1225595124127898_6843463369690491669_o

Sâmbătă, 22 octombrie 2016, peste 8.000 de orădeni, conform estimărilor jandarmeriei (10.000 conform estimărilor organizatorilor), au ieșit în stradă pentru a susține demersul Coaliției pentru Familie de a consfinți în Constituția României definiția căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Toate confesiunile din oraș au fost reprezentate. Participanții au cerut ca referendumul referitor la această temă, cerut de o petiție semnată de perste trei milioane de români, să fie organizat odată cu alegerile din 11 decembrie 2016.

VIDEO: Piața Unirii, Oradea. 22 octombrie 2016.
Miting pentru susținerea referendumului inițiat de Coaliția pentru Familie

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradei, a declarat cu această ocazie:

Nu suntem aici pentru că am fi împotriva cuiva. Noi respectăm libertatea pe care Dumnezeu a dăruit-o omului prin creație. Dar credem că libertatea care nu e dublată de responsabilitate aduce după sine anarhia. Suntem aici pentru că noi toți credem și mărturisim că Dumnezeu a lăsat în Creație încă de la început legi puternice, statornice, legile pe care Dumnezeu le-a așezat în Creație încep din Paradis, unde Dumnezeu l-a creat pe Adam și i-a dăruit-o pe Eva.

Episcopul romano-catolic de Oradea, László Böcskei, le-a spus, la rândul său, manifestanților:

Să fie o zi în care să nu ne sfiim să recunoaștem defectele din noi, dar să nu minimizăm demnitatea cu care am fost investiți fiecare după natură. Să arătăm spre adevărul zidit în noi, care nu este negociabil. Sunt lucruri care nu pornesc de la noi, sunt eterne, de neînlocuit, și în afara competenței noastre. Este zâmbetul demamă și calda ei îmbrățișare. Este brațul patern care inspiră siguranță. Și mai este copilul, care o prelungire a ceea ce sunt eu și totuși unic în ceea ce este el. Sunt lucruri pe care le recunoaștem și le respectăm. Conjunctura în care am venit astăzi aici reclamă prezența noastră. Nu am venit împotriva cuiva. Am venit să spunem că și acum pe deasupra norilor strălucește soarele. Că ne place la lumină și nu ne place în întuneric.

Petru Vidu, Președintele Comunității Baptiste a declarat:

Mă tem de viitor, de viitorul familiei, de viitorul copiilor și nepoților noștri. Cand a fost elaborată Constituția Romanei, nimeni nu înțelegea altceva prin termenul de soț, decât soț și soție. Mă tem că în curând se va înțelege altceva. Cu toate că orice lege trebuie înțeleasă în litera și spiritul ei. Este foarte curios că instanța numită Curtea Constituțională a amânat atât de mult pronunțarea în cererea de recunoaștere a acelei familii formate din doi soți. Mă tem că ceea ce s-a întâmplat în Canada, SUA și jumătate din statele UE să nu se întâmple și în România. Legalizarea căsătoriei între homosexuali este doar începutul. La Curtea Supremă a SUA este pe rol legalizarea poligamiei, legalizarea incestului, legalizarea relațiilor cu animalele, chiar și necrofilia.

Mediafax relatează că pe scenă au mai urcat, alături de copiii lor, Marius și Ruth Bodnariu, cărora autoritățile norvegiene le-au luat copii și i-au returnat ulterior, la presiunile opiniei publice. Cei doi au afirmat că susțin familia naturală și le-au mulțumit orădenilor pentru că i-au susținut în conflictul pe care l-au avut cu autoritățile norvegiene.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button