avort

VICTORIE PRO-VIAȚĂ în SUA: Trump a aprobat legea care permite retragerea finanțării pentru gigantul avortului Planned Parenthood

C9Tr1F0WsAA6jxF

LifeSiteNews.com, 13 aprilie 2017

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat legea care anulează o schimbare de ultimă oră făcută de Administrația Obama la legea sănătății publice, schimbare care obliga statele SUA să finanțeze cu bani de la guvernul federal activitatea filialelor Planned Parenthood, „gigantul” avortului din SUA.

Schimbarea adusă de Administrația Trump va permite statelor SUA care doresc acest lucru să nu mai îndrepte banii alocați pentru planificare famlială de guvernul federal către organizații pro-avort, ci către organizații care nu fac din servicilie de avort o prioritate a activității lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Practic, Planned Parenthood, cu filiere în toate statele americane, primea în mod obligatoriu prin lege bani de la bugetul federal. Multe din legislativele statelor americane au votat deja să retragă această fianțare oferită Planned Parenthood după scanadalul uriaș în care această organizație s-a dovedit implicată. Organizația însă a amenințat aceste state cu procese în justiție exact pe baza legii pe care acum a modificat-o noul legislativ american, cu girul Președintelui Trump.

În 2015, o serie de anchete cu camera ascunsă la diverse filiale Planned Parenthood a dezvăluit că această companie recolta în mod ne-etic, informând incomplet sau chiar deloc pacientele, țesuturi și organe de la copiii avortați, pe care le vindea în mod ilegal pe piața neagră.

S-a descoperit chiar că, la avorturile efectuate pacientelor cu sarcină în  trimestru 2 sau 3 (în SUA avortul e legal în orice perioadă a sarcinii), angajații Planned Parenthood, dacă primeau comandă de pe piața neagră de la companii de biotehnologie, erau predispuși să determine naștere forțată în loc de avort parțial, pentru a avea bebeluși întregi (inclusiv capul) de vânzare, ceea ce reprezintă încălcarea legii care garantează dreptul la viață și îngrijiri medicale oricărui copil născut viu în SUA.

Planned Parenthood a susținut că folosește banii federali doar pentru a furniza servicii de contracepție populației nevoiașe, dar din rapoartele sale de activitate reiese clar că cea mai mare parte a activității sale o reprezintă avorturile.

Camera Reprezentanților SUA a votat cu 230 la 188 pentru această schimbare legislativă, dar la Senatul SUA bătălia a fost acerbă, căci doi dintre republicani și-au schimbat votul și au trecut în tabăra democrată, care este pro-avort. Atunci Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și-a folosit dreptul de vot pentru a înclina balanța în favoarea vieții și a trimite legea spre aprobare Președintelui.

Citește și SUA: Top 9 – Cele mai incredibile afirmații din investigația cu camera ascunsă la clinicile de avort Planned Parenthood

Citește și SUA: Retragerea finanțării Planned Parenthood poate însemna 500 de milioane de dolari în plus pentru Centrele de Sănătate Federale

Citește și International Planned Parenthood Federation: Istoria principalului promotor global al avortului și al „educației” sexuale

Mai multe informații aici.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button