religie

Victorie pentru creștini: Crăciunul a devenit sărbătoare națională în Irak

Guvernul irakian a declarat oficial ziua de 25 decembrie ca sărbătoare națională pentru a marca nașterea lui Iisus Hristos.

Pe pagina de Twitter a Guvernului din Irak a fost postat următorul mesaj:

„Crăciun fericit cetățenilor creștini, tuturor irakienilor și tuturor celor care sărbătoresc în întreaga lume!”.

Decizia este o victorie pentru creștini, în contextul în care populația creștină a fost decimată în ultimii ani de către ISIS. Din 1,4 milioane de creștini câți erau în 2003 mai sunt în prezent doar 300.000.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: Catolic Herald


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

  1. Tare mi- e teama ca ne amăgim. Faptul că Guvernul irakian ă transmis salutarile sale de Craciun, nu echivalează cu o recunoaștere oficiala a acestuia. Recunoașterea oficială ar presupune un act (lege, decret etc.) pe acest subiect.

  2. Pentru ca multi au fost omorati in feluri groaznice iar restul au fugit cat au putut peste granite.Cei ramasi ,probabil nu au avut bani sa plece sau au reusit sa se ascunda in locuri necontrolate de ISIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button