religie

FOTO, VIDEO. Anul acesta, scena Nașterii Pruncului Iisus și urarea „Crăciun fericit!” se întorc la Casa Albă

Săptămâna trecută, Prima Doamnă a SUA a făcut public pe rețelele de socializare un film care prezintă inaugurarea decorațiunilor de Crăciun de la Casa Albă.

VIDEO

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Melania Trump apare îmbrăcată în alb, cu o rochie de lungime medie, asistând la un scurt fragment din baletul „Spărgătorul de nuci” și schimbând impresii și îmbrățișări cu copiii care au pregătit decorațiunile de Crăciun de la Casa Albă.

Catolicii din SUA au remarcat cu satisfacție o frumoasă scenă a Nașterii Pruncului Iisus instalată la loc de cinste, cu Pruncul reprezentat purtând coroană împărătească.

După opt ani de zile în care Casa Albă nu a folosit cuvântul „Crăciun”, pe felicitarea din acest an apare urarea tradițională: „Crăciun fericit!”. Actualul președinte își onorează astfel promisiunea de „a pune capăt războiului împotriva Crăciunului”.

Timp de opt ani, Familia Obama, sub pretextul că vrea să fie neutră față de orice credință, nu a trimis decât felicitări de Crăciun cu mesajul: „Sărbători fericite!” – o urare care românilor mai în vârstă le  amintește de vremurile în care Moș Crăciun trebuia să se numească Moș Gerilă. Ultima felicitare trimisă de Obama de Crăciun prezenta o fotografie de familie de la un dineu dat de Premierul Canadei, Justin Trudeau, lider faimos pentru vederile sale de extremă stângă.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button